MonPlaneta
Noves dades d’Ultima Thule enviades per la sonda New Horizons
  • CA
Aquesta imatge estereoscòpica d’Ultima Thule és la primera que, amb l’ajut d’unes ulleres, permet veure la forma i el relleu de l’objecte | NASA

Les dades que la sonda New Horizons de la NASA envia des del Cinturó de Kuiper sobre Ultima Thule, l’objecte més llunyà que s’ha explorat mai, permeten als científics fer nous descobriments pràcticament cada dia. Ara mateix, sis dies després que la nau passés pel costat de l’objecte, se’n saben moltes més coses com ara que no té cap satèl·lit o anell de mida destacable, que no té atmosfera i, fins i tot, que el seu color és semblant al de la resta d’objectes del Cinturó de Kuiper i que és comú a les dues parts de què es composa Ultima Thule.

Després d’haver enviat una gran quantitat d’informació durant els darrers dies, la sonda New Horizons deixarà de fer-ho durant uns dies ja que, des de la Terra, ara mateix es troba darrere el Sol. A partir del dia 10 de gener, però, començaran 20 mesos en què aniran arribant més i més dades per als científics. Mentrestant, l’aparell continuarà el seu viatge pel Cinturó de Kuiper a una velocitat superior als 51.000km/h, endinsant-se cada cop més als confins del Sistema Solar, molt més enllà de Plutó.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa