La nova pobresa i el sector de l’aigua a anàlisi a les Veus de l’Aigua

La jornada tècnica es farà dia 23 de novembre amb la presència d’experts de diferents disciplines

Les Veus de l'Aigua 2017

Les Veus de l’Aigua (VAB) és un espai de diàleg sobre els reptes socials de la nova pobresa i l’ocupació de qualitat. S’aprofundirà en l’anàlisi d’aquests desafiaments des de les diferents mirades dels participants i es coneixeran algunes iniciatives que ja treballen en respostes concretes a aquests problemes des del sector de l’aigua i el tercer sector social. Amb el compromís que conjuntament es pugui anar avançant en la superació d’aquests reptes.

L’ètica dialògica pretén acostar discursos aparentment contradictoris amb l’objectiu d’arribar a conclusions que es puguin aplicar d’una manera concreta en diferents àmbits. Amb aquesta metodologia, Sira Abenoza (experta en ètica dialògica i actualment professora d’ètica i responsabilitat social i corporativa a ESADE) serà la responsable de conduir la jornada.

Sira Abenoza començarà la jornada en companyia d’Aziza Akhmouch, responsable del Programa de Governança de l’Aigua de l’OCDE. Parlaran de l’aigua i de com, des del sector i en col·laboració amb ell, es poden fer front a les situacions de pobresa en l’àmbit local. Gràcies a la seva perspectiva global i a la seva àmplia experiència, es tindrà una lectura externa dels problemes de pobresa i ocupació i conèixer iniciatives que amplien el ventall de possibilitats de resoldre aquests reptes localment.

A Catalunya hi ha una creixent desigualtat i un agreujament de la situació de les persones més vulnerables. Ha aparegut una “nova pobresa”; un segment de població que es troba prop del llindar de la pobresa a causa de situacions d’atur o de precarietat laboral.

Qui pateix la nova pobresa a Catalunya? Com de nova és la nova pobresa? Com impacta i quines conseqüències té en les persones afectades? Com s’hi pot respondre des del sector social i amb el sector de l’aigua?

El diàleg entre persones expertes i persones que viuen o han viscut en primera persona aquesta situació, permetrà posar en comú diferents visions sobre el problema i ampliarà el coneixement d’aquests, i això obrirà portes cap a possibles solucions per contribuir a l’eradicació de la nova pobresa.

Presentació de projectes Far

Durant aquesta sessió, es donaran a conèixer dos projectes que treballen per millorar la situació de pobresa a Catalunya. S’anomenen projectes Far perquè són projectes que, pels seus objectius, funcionament i impacte social, poden guiar altres persones i organitzacions a emprendre rutes que contribueixin a posar fi a aquest problema social.

Cada projecte presentarà el camí que ha fet fins ara, els actors que l’han acompanyat, i dibuixarà fins on vol arribar. Alhora, les preguntes i reflexions dels assistents ajudaran a aprofundir en com i de quina manera aquestes iniciatives formen part de la solució a la pobresa, a més de conèixer idees de noves sinergies i col·laboracions per potenciar el seu impacte.

Serà dia 23 de novembre i les inscripcions es poden fer

Nou comentari