MonPlaneta
La nova pobresa i el sector de l’aigua a anàlisi a les Veus de l’Aigua
Les Veus de l'Aigua 2017

!--akiadsense-->

Les Veus de l’Aigua (VAB) és un espai de diàleg sobre els reptes socials de la nova pobresa i l’ocupació de qualitat. S’aprofundirà en l’anàlisi d’aquests desafiaments des de les diferents mirades dels participants i es coneixeran algunes iniciatives que ja treballen en respostes concretes a aquests problemes des del sector de l’aigua i el tercer sector social. Amb el compromís que conjuntament es pugui anar avançant en la superació d’aquests reptes.

L’ètica dialògica pretén acostar discursos aparentment contradictoris amb l’objectiu d’arribar a conclusions que es puguin aplicar d’una manera concreta en diferents àmbits. Amb aquesta metodologia, Sira Abenoza (experta en ètica dialògica i actualment professora d’ètica i responsabilitat social i corporativa a ESADE) serà la responsable de conduir la jornada.

Sira Abenoza començarà la jornada en companyia d’Aziza Akhmouch, responsable del Programa de Governança de l’Aigua de l’OCDE. Parlaran de l’aigua i de com, des del sector i en col·laboració amb ell, es poden fer front a les situacions de pobresa en l’àmbit local. Gràcies a la seva perspectiva global i a la seva àmplia experiència, es tindrà una lectura externa dels problemes de pobresa i ocupació i conèixer iniciatives que amplien el ventall de possibilitats de resoldre aquests reptes localment.

A Catalunya hi ha una creixent desigualtat i un agreujament de la situació de les persones més vulnerables. Ha aparegut una “nova pobresa”; un segment de població que es troba prop del llindar de la pobresa a causa de situacions d’atur o de precarietat laboral.

Qui pateix la nova pobresa a Catalunya? Com de nova és la nova pobresa? Com impacta i quines conseqüències té en les persones afectades? Com s’hi pot respondre des del sector social i amb el sector de l’aigua?

El diàleg entre persones expertes i persones que viuen o han viscut en primera persona aquesta situació, permetrà posar en comú diferents visions sobre el problema i ampliarà el coneixement d’aquests, i això obrirà portes cap a possibles solucions per contribuir a l’eradicació de la nova pobresa.

Presentació de projectes Far

Durant aquesta sessió, es donaran a conèixer dos projectes que treballen per millorar la situació de pobresa a Catalunya. S’anomenen projectes Far perquè són projectes que, pels seus objectius, funcionament i impacte social, poden guiar altres persones i organitzacions a emprendre rutes que contribueixin a posar fi a aquest problema social.

Cada projecte presentarà el camí que ha fet fins ara, els actors que l’han acompanyat, i dibuixarà fins on vol arribar. Alhora, les preguntes i reflexions dels assistents ajudaran a aprofundir en com i de quina manera aquestes iniciatives formen part de la solució a la pobresa, a més de conèixer idees de noves sinergies i col·laboracions per potenciar el seu impacte.

Serà dia 23 de novembre i les inscripcions es poden fer

!--akiadsense-->

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa