L'app Comunicat-i
L’app Comunicat-i | Agbar

!--akiadsense-->

Interactivitat, administració oberta i transparent i una relació ràpida i bidireccional entre els ajuntaments i els ciutadans són algunes de les coses que permet la nova aplicació Comunicat-i, que neix amb la intenció de traslladar a l’àmbit local la revolució col·laborativa que està canviant les nostres societats i que facilita que els veïns s’impliquin i participin en el dia a dia de la gestió dels seus municipis.

Una apagada de llums al carrer, un semàfor avariat, un contenidor ple o un accident de trànsit… Aquesta nova app permet que els usuaris facin saber incidències d’aquest tipus al seu l’ajuntament de manera instantània i anònima, a través de fotografies geolocalitzades fetes amb el telèfon mòbil. A partir d’aquest moment, els responsables municipals posaran en marxa les solucions corresponents i mantindran informada la ciutadania d’allò que li preocupa. A més d’una app per als ciutadans, Comunicat-i també ofereix una pàgina web als ajuntaments perquè puguin gestionar les incidències rebudes, fer enquestes d’opinió o satisfacció i fer arribar estadístiques o informes als ciutadans, en un pas endavant per fer que l’administració sigui més dinàmica i eficaç i impulsar la participació ciutadana en els temes de cada dia. Sallent (Bages) i Torrelles de Foix (Alt Penedès) són els dos primers municipis catalans a disposar d’aquest servei.

Les administracions locals són les que requereixen una gestió més àgil ja que, per proximitat, els seus assumptes incideixen més directament en el benestar de la comunicat. En aquest sentit, la plataforma Comunicat-i permet als consistoris enviar informació puntual i actualitzada a uns ciutadans que, a més, poden activar les alertes i notificacions de la secció de notícies. D’aquesta manera els ajuntaments poden comunicar avisos, edictes, agendes d’actes i altres qüestions d’interès ciutadà.

L’aplicació ha estat desenvolupada per Agbar com a part del seu programa d’innovació, que vol apropar la ciutadania i les administracions locals, en el camp de les smart cities. L’aplicació està disponible en català, castellà i anglès i té versions tant per a iOS com per a Android. L’empresa confia que els ajuntaments puguin tenir en aquesta eina el millor aliat de la transparència i la comunicació directa amb els ciutadans, és per això que es pot personalitzar amb les funcionalitats que s’adaptin millor a les necessitats i característiques de la cada localitat. Comunicat-i, a més, també els pot ser útil per prioritzar millor les polítiques municipals d’acord amb l’interès dels ciutadans.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa