MonPlaneta
Nissan LEAF: una dècada d’evolució elèctrica
  • CA

A mesura que l’adopció i la curiositat pels vehicles elèctrics ha anat creixent, Nissan ha analitzat fins a quin punt ha evolucionat el LEAF i el món de la conducció electrificada durant aquesta darrera dècada. Les vendes de vehicles elèctrics a Europa han crescut al ritme del 132% anual pel que fa a la matriculació de vehicles elèctrics entre juliol i setembre de 2020. En línia amb l’interès dels automobilistes, el Nissan LEAF es troba en el seu millor moment, ja que compta amb més tecnologia avançada i més potència elèctrica que mai. Perfeccionat al llarg d’una dècada d’experiència i innovació, ara Nissan analitza la trajectòria d’aquest model amb 10 idees fascinants, des de reescriure les normes dels vehicles elèctrics el 2010 fins el model emocionant i ple de tecnologia que és avui.

Fa una dècada va ser el primer vehicle elèctric del mercat generalista, posant les bases per aquest tipus de cotxe i, donant un enfocament innovador a la mobilitat elèctrica, el LEAF ha ajudat clients, ciutats i governs a aconseguir un futur més sostenible. Helen Perry, directora de Vehicles Elèctrics de Nissan Europa, comenta que durant la dècada passada, el “viatge de transformació” del LEAF és “l’autèntica innovació i els avenços del desenvolupament dels vehicles elèctrics a Nissan”. Així, “el client el segueix triant per diverses raons, com “la seva experiència de conducció potent i àgil, que es completa amb tecnologies avançades de conducció com el sistema e-Pedal”. Així, clou, “és l’equilibri perfecte entre mobilitat emocionant i sostenible”.

1- El LEAF ha estat el “primer” en moltes coses.

Com a primer elèctric del món per a mercat generalista, el LEAF ha aconseguit fites sense precedent com quan, el 2011, va ser el primer vehicle del seu tipus en 47 anys a guanyar el Premi al Cotxe de l’Any a Europa.

2 – La seva potència s’ha més que duplicat

De mitjana, la capacitat de la bateria i la seva autonomia han augmentat un 160% i un 120% respectivament, uns augments que han catapultat la confiança dels clients en carretera. Actualment, el LEAF ofereix més del doble de potència que l’original, una gran millora de l’experiència de conducció elèctrica.

3 – Equival a noves tecnologies

El LEAF ha introduït tecnologies sense precedents que han ajudat els conductors a optimitzar l’eficiència, com el sistema e-Pedal de conducció amb un sol pedal, el fre regeneratiu i el mode Eco, marcant el camí per als futurs vehicles elèctrics de Nissan com el nou crossover coupé elèctric Nissan Ariya.

4 – Des de la seva arribada, les infraestructures de recàrrega pública creixen a gran velocitat

El número de punts de recàrrega pública han crescut espectacularment des que va aparèixer el LEAF: dels 2379 que hi havia a tota Europa el 2011 als més de 210.000 actuals. Nissan promou el creixement d’aquestes infraestructures, ja que ha contribuït a estendre 20 dels “corredors” de punts de càrrega de la Unió Europea.

5 – Els clients del LEAF són conductors feliços

El 92% dels conductors europeus del LEAF recomana el vehicle elèctric als seus amics i a la seva família. Amb el suport d’experts que ofereixen tant Nissan com els concessionaris, els clients es continuen sentint satisfets i feliços de posseir i conduir un LEAF.

6 – Un cop condueixis un LEAF ja no podràs tornar enrere

Com a resultat de la satisfacció general de la seva experiència elèctrica, el 74% dels propietaris del LEAF afirma que està disposat a comprar un altre vehicle d’aquest tipus en el futur.Nissan Charge|NISSAN

7 – La mobilitat elèctrica ha creat nous serveis per als clients

A mesura que es desenvolupava el LEAF, també ho va fer una experiència del client més àmplia. Aquesta ampliació va incloure el desenvolupament de l’aplicació Nissan Charge, que permet als usuaris del vehicle supervisar el preu i la disponibilitat dels punts de càrrega en temps real, inclosos els dels concessionaris Nissan.

8 – Cada vida d’un LEAF és molt eficient

Els cotxes elèctrics, com el Nissan LEAF, són molt eficients. Des de l’inici del procés de producció fins al final del cicle de vida d’un vehicle elèctric, generen fins a un 80% menys de CO2 que un motor de combustió interna equivalent. A mesura que la seva tecnologia i el seu disseny milloren, la sostenibilitat del LEAF també, contribuint a un futur més net.

9 – Les bateries d’un LEAF tenen més d’una vida

Les bateries dels vehicles elèctrics es poden reutilitzar i reciclar. 148 bateries van contribuir a crear el major sistema d’emmagatzematge d’energia del món a l’estadi Johan Cruijff Arena d’Àmsterdam el 2018.

10 – Les bateries del LEAF són segures i fiables

Les bateries dels LEAF han demostrat que són extremadament duradores, sense incidents crítics que hagin arribat a Nissan des del seu llançament el 2010 i, de moment, s’han venut 180.000 unitats a Europa. El cotxe incorpora una garantia de bateria de 8 anys o 160.000km, la millor del sector, i ha rebut un número baixíssim de reclamacions en aquest sentit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa