MonPlaneta
Els morts pel coronavirus de Wuhan ja superen els cent
La ciutat xinesa de Wuhan, on s'ha originat la malaltia
La ciutat xinesa de Wuhan, on s’ha originat la malaltia | Wikimedia Commons

!--akiadsense-->

La xifra de morts pel coronavirus de Wuhan ja ha superat el cent trenta mentre les autoritats xineses, que estan mirant de contenir l’epidèmia, van decretar una extensió de tres dies en les vacances per l’Any Nou Lunar per reduir el número de desplaçaments interns de la població. La Xina ja ha advertit que la velocitat de contagi del coronavirus està augmentant ràpidament: entre dues actualitzacions de les dades oficials del govern, els casos confirmats van passar de 2.700 a més de 4.500 i ara a més de 6.000, dels quals més d’un miler es consideren greus.

A més de la Xina, també hi ha pacients infectats pel virus a quatre continents més, tot i que de moment només hi ha hagut morts a la Xina. A Wuhan, on va començar l’epidèmia, la quarentena continua mentre que a les ciutats properes també hi ha restriccions de mobilitat per impedir que cap portador del virus surti de la zona. De fet, les autoritats xineses han decretat que qualsevol persona que hagi viatjat a Wuhan o a alguna altra de les àrees afectades durant les darreres setmanes ha d’inscriure’s a un registre i mantenir-se en quarentena durant dues setmanes. Pel que fa a la ciutat autònoma de Hong Kong, amb un número de casos confirmats que ronda la desena, ha prohibit l’entrada a qualsevol persona que visqui a la província de Hubei o hi hagi estat durant els darrers catorze dies. Totes aquestes limitacions arriben en un moment tan complicat com l’Any Nou Lunar, en què habitualment milions de persones es desplacen per l’interior del país, cosa que podria provocar una explosió en el número de contagis.

El president dels Estats Units, Donald Trump, i el de la Xina, Xi Jinping | Viaempresa

!--akiadsense-->

El mateix president xinès, Xi Jinping, afirma que el país passa per una “situació” greu, i és per això que el país està dedicant aproximadament 9.000 milions de dòlars en tots els esforços per frenar la malaltia. Pel que fa a les comunitats estrangeres que viuen a Wuhan, el personal del consolat general dels Estats Units serà evacuat aquest mateix dimecres i molts altres estats, entre els quals l’espanyol, també estan treballant per treure els seus ciutadans de Wuhan. L’Organització Mundial de la Salut, tot i que la setmana passada va afirmar que el coronavirus encara no és una emergència sanitària global, s’ha reunit periòdicament amb les autoritats xineses i recentment va pujar a “alt” el nivell de preocupació.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa