MonPlaneta
Mor un toixó a Arenys per culpa d’un llaç il·legal

Aquest dimarts Àngels Majó i Vivó d’Arenys de Mar, ha localitzat un toixó ferit greu en els contraforts litorals del Remei a tocar d’Arenys de Munt. L’animal portava al coll un llaç.

Es tracta d’un estri de caça il·lgalitzat des de fa anys perquè es considera no selectiu i per tant pot afectar a qualsevol espècie que sigui capaç de ficar el cap a dins. Quan l’animal intenta sortir, el llaç que està fet d’un filferro fort es va estrenyent al voltant del coll fins que el mata.

En aquesta ocasió els agents rurals no van ser a temps de salvar-lo.

El toixó és una espècie que en principi no entra dins de l’ordre de caça que cada mes d’agost dona a conèixer la Generalitat de Catalunya. I el llaç és un sistema prohibit. Permès només en alguns vedats que necessitin regular la població dels depredadors i es necessita un permís especial de la Generalitat. D’altra banda, aquest llaç en concret que es permet utilitzar en comptades ocasions, té un topall que evita la mort de l’animal. L’atrapa, però no el mata.

El d’aquest toixó, però, no tenia topall i l’animal ha mort al cap de poc.

No se sap encara per què ha passat. El consultor ambiental Pere Alzina ha explicat a MónPlaneta que ell creu que hi hauria tres possibilitats: o bé que el propietari potser amb dels terrenys, potser amb aviram volgués evitar l’entrada a la finca d’algun depredador tipus guineu o mostel·la i el toixó s’hi hauria enganxat per error. Que es fes un control de la població de depredadors de forma il·legal, o que d’alguna manera sigui per segellar l’autopista que es troba molt a prop per evitar que qualsevol animal hi entri.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa