MonPlaneta
Mor la cigonya que va quedar atrapada al dispositiu antinius de la Seu Nova de Lleida
La xarxa de la pol·lèmica que pretén evitar que les cigonyes facin niu

!--akiadsense-->

Ipcena ha informat de la mort de la cigonya que divendres va quedar atrapada i ferida en el sistema dissuasiu instal·lat a la cúpula de la Catedral Nova de Lleida, el qual és objecte d’investigació per part de la Fiscalia de Lleida.

L’entitat ecologista ha demanat a l’adminsitració que es prohibeixi la utilització d’aquest mecanisme, “atenent el risc que comporta per a la vida de les cigonyes com s’ha pogut demostrar amb aquest últim incident”. L’animal ferit va ser traslladat al Centre de fauna salvatge de Vallcalent de Lleida però finalment va acabar morint. Cal recordar que aquest any Ipcena ja havia denunciat la mort d’un exemplar de cigonya protegides a l’església de Gardeny de Lleida i un altre que va quedar ferit a l’església de Sant Martí –també a la capital del Segrià-, en aquests casos per lesions provocades per altres elements anti-cigonyes que ja es van retirar.

Ipcena reclama a Territori i Sostenibilitat que prohibeixi el sistema tant els dos instal·lats a les cúpules de la Catedral Nova, com el que es troba a l’església de Gardeny de Lleida.

D’altra banda, l‘entitat ecologista reclama una nova reunió de la comissió de seguiment sobre les cigonyes a la Catedral Nova de Lleida en la qual demana que s’aportin còpies de la necròpsia de la cigonya morta, així com de la primera que va morir després de quedar atrapada a l’església de Gardeny.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa