MonPlaneta
Els ministres de Salut de la UE es reuneixen per valorar “l’efectivitat” de la lluita contra el coronavirus
  • CA
Bandera de la Unió Europea | Europa Press

Els ministres de Sanitat de la Unió Europea es tornen a reunir aquest divendres a Brussel·les en una segona trobada extraordinària per analitzar “l’efectivitat” de les mesures preses, tant a nivell europeu com estatal, contra el coronavirus. Després d’una primera reunió el 13 de febrer, fonts comunitàries asseguren que no s’espera prendre noves mesures durant la trobada, sinó només verificar com estan funcionant les que ja s’han posat en marxa. Malgrat que quan els titulars de Sanitat es van reunir el febrer només hi havia 40 casos de coronavirus a la Unió Europea i ara n’hi ha més 3.500, el bloc comunitari continua apostant per la coordinació com “la millora manera” per contenir l’epidèmia.

En la primera reunió, els titulars de Sanitat van coincidir en la necessitat de guiar les persones infectades per coronavirus i d’enfortir la cooperació entre els estats, així com de millorar l’intercanvi d’informació sobre l’evolució de l’epidèmia en cada territori. Fonts comunitàries defensen que les conclusions de l’anterior trobada els ministres de Sanitat encara són “vàlides” i que són “una bona base” que ara volen analitzar “si està funcionant o no”.

De moment, a la reunió només assisteixen ministres de Salut de la Unió Europea. Amb tot, no es descarta que en pròximes trobades es puguin convidar representants de tercers estats, especialment del Regne Unit i Suïssa, en tractar-se de països veïns.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa