MonPlaneta
Milers de milions de cigales comencen a aparèixer a l’est dels Estats Units
  • CA

Si fa una setmana ‘Món Planeta’ explicava la gran expectació que hi havia a l’est dels Estats Units per l’aparició imminent de milers de milions de cigales, ara pot confirmar que l’esdeveniment, que té lloc cada 17 anys i dura aproximadament un mes, ja ha passat. Arreu de la regió, les cicales estan sortint de sota terra i començant el seu ritual d’aparellament. Diversos mitjans nord-americans informen que se n’estan veient cada cop més als estats de Virgínia, Maryland i Geòrgia i, si les temperatures segueixen les previsions, continuaran emergint en quantitats cada vegada més grans durant els propers dies, omplint els carrers i els camps amb el seu brunzit i formant núvols tan grans que és impossible no fer-los cas.

Les cigales passen la majoria de la seva vida sota terra, alimentant-se de les arrels dels arbres, fins que surten a la superfície per aparellar-se. Aquest cicle, curiosament, sempre té lloc en cicles de números primers. En aquest cas, de les sis espècies de cigales que viuen a l’est dels Estats Units, les que s’estan observant enguany formen part d’un grup molt especial: els insectes de tres espècies que viuen en cicles de 17 anys. Un cop surten, es desfan dels seus exoesquelets de nimfa, despleguen les ales i comencen a volar, encara que la seva closca adulta trigui uns dies a tornar-se dura.

Aquest esdeveniment tan espectacular, a més, també dóna una oportunitat als científics d’analitzar els seus cicles i el seu comportament, i també quins efectes té el canvi climàtic en la manera com calculen quin és el moment correcte per sortir. En qualsevol cas, i tot i que l’experiència podria resultar angoixant per a molts, aquests insectes són completament inofensius i un dels espectacles més grans de la natura.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa