MonPlaneta
Més d’un centenar d’apassionats i experts en natura descobreixen tècniques de rastreig de fauna
Els rastres que deixen els animals al bosc són molt importants per al seu seguiment | Departament de Territori i Sostenibilitat

El Parc Natural del Cadí-Moixeró i el Grup de Recerca de l’Escola de la Natura de Parets del Vallès organitzen els propers dies 25, 26 i 27 a Bagà (Berguedà) el primer Simpòsium ibèric dedicat al rastreig de fauna salvatge. Més d’un centenar de persones, apassionades de la natura, expertes en biodiversitat i naturalistes de tota la península Ibèrica, podran compartir i descobrir les últimes novetats en la identificació, el seguiment i la interpretació de rastres d’animals a la natura. Aquesta tècnica representa una eina imprescindible de cara al seguiment de la fauna, sobretot a zones de muntanya, en especial amb presència de neu, i també en terrenys plans amb fang o pols en superfície.

El Simposi comprèn un seguit de conferències i una sortida a camp, per aprendre la teoria i també posar els coneixements en pràctica. Així, divendres les persones participants descobriran el problema dels furtius a l’Àfrica i les aplicacions del rastreig per lluitar-hi, el marcatge a arbres del porc senglar, i el rastreig com eina en projectes de conservació de fauna salvatge, com el linx i l’ós rentador. El dissabte les intervencions se centraran en la tècnica del fototrampeig, el seguiment d’aus, el cas de l’os bru, el llop, i el rastreig acústic, entre altres. Finalment, diumenge les persones assistents participaran en una sortida a camp, al Parc Natural del Cadí-Moixeró, per posar en pràctica els coneixements adquirits, acompanyades de personal tècnic del Servei de Fauna i Flora de la Generalitat. Es confia que els episodis de neu d’aquests dies al Pirineu faciliti la localització de rastres durant aquesta sortida.

En aquest primer simposi hi participaran persones expertes en rastreig i fauna, com ara Jordi Garcia Petit, director del Parc Natural del Cadí-Moixeró; Josep Maria Galán, guia del Parc Nacional de Doñana; Benjamín Sanz, especialista en mamífers Ibèrics; Paco García, biòleg especialista en bilogia de la conservació i consultor independent; Esteban San Román, naturalista especialista en ocells; Luisa Abenza, directora de Genetta Rastreo; Manuel Sosa, guia de natura; Santi Palazón, tècnic del Servei de Fauna i Flora de la Generalitat i coordinador del programa PirosLife de consolidació de l’os bru al Pirineu; Javier Vázquez, doctor en veterinària de fauna salvatge; Eloisa Matheu, d’Alosa sons de la natura; Iván Salgado, del Museo Nacional de Ciencias Naturales (CSIC); Ángel J. España, educador ambiental i bioleg; José Fernando Navarro, bioleg de la universitat d’Antioquia, i José Carlos de la Fuente, professor d’identificació de rastres de fauna de la Universitat de Barcelona.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa