MonPlaneta
Més de 1000 tractors han recorregut Catalunya per reivindicar la dignitat de la pagesia
L’avinguda Maria Cristina de Barcelona plena de la Marxa Pagesa |

!--akiadsense-->

Més de 500 tractors han envaït aquest dissabte l’avinguda Maria Cristina de Barcelona. Era la culminació de la Marxa Pagesa, iniciativa d’Unió de Pagesos per sensibilitzar la societats i la classe política sobre la importància de la pagesia.

Per reivindicar que “la dignitat de la pagesia és també la dignitat d’un país”, ha assegurat en declaracions a MónPlaneta el secretari general d’Unió de Pagesos Joan Caball.

“La Marxa Pagesa ha anat molt bé, estem molt contents. Hem mobilitzat més de 5000 pagesos d’arreu del país que entre tots han estat capaços d’organitzar la logística necessària per tal que tots els tractoristes, especialment els que venien de més lluny poguessin tenir un lloc per dormir i un lloc on menjar durant aquest tres dies. Penseu que un tractor es mou entre 20 i 50 km/h però per anar junts seguíem la velocitat del més lent”, ha dit Caball.

Un cop a Barcelona, s’ha llegit un manifest, en el que s’especificava a través de quines mesures es pot aconseguir aquesta “dignitat”: preus remunerats per la pagesia, justícia i equitat en el comerç i la distribució dels productes agroalimentaris, o uns espais agraris protegits entre d’altres.

“Jo crec que amb aquesta iniciativa el missatge que reclamem ha arribat a la societats, ara hem de veure si també arriba a la classe política”, ha assegurat el secretari general d’Unió de Pagesos.

Que afegia, “en funció de quins siguin els resultats i en funció de les mesures que pugui prendre la Generalitat, valorarem si tornem a organitzar de nou, noves mobilitzacions, encara que només sigui per recordar d’on venim. Els productes de les botigues venen de la terra”.

La Marxa Pagesa

Amb el lema Lluita amb Unió de Pagesos per la dignitat de la pagesia, el sindicat ha convocat la pagesia de tot Catalunya i la societat civil en general a participar a la Marxa Pagesa que a partir del 26 de gener ha recorregut diversos punts del territori, fins a arribar, aquest dissabte a Barcelona.

Van sortir tractors des de des de diverses poblacions de tots els territoris de Catalunya: Terres de l’Ebre, Plana de Lleida, comarques de muntanya, Catalunya central, Camp de Tarragona, comarques de Girona i Àrea metropolitana. I així des de cada territori s’han articular una columna o més amb la finalitat d’anar sumant gent i tractors al llarg del recorregut fins arribar a la capital catalana.

Tractors de la Marxa Pagesa al seu pas per Valls |

!--akiadsense-->

Amb aquesta mobilització, Unió de Pagesos volia reivindicar la dignitat del camp català i el reconeixement de l’activitat agrària, a la vegada que havia de servir per renovar el contracte de la societat amb el camp en la conjuntura de canvi social i polític que viu Catalunya.

El sindicat defensa que el nou model de país encara ha d’incorporar la Catalunya pagesa i recorda a la pagesia que qüestions com la representativitat, els instruments de suport, les mesures compensatòries i l’equiparació dels recursos socials de la pagesia als de la resta de la ciutadania, han vingut de la mà de l’esforç conscient per reclamar-les i la lluita per aconseguir-les.

A més, la mobilització també respon a un clima general de descontentament pel que consideren una mala gestió dels recursos econòmic i les prioritats del sector per part del govern.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa