MonPlaneta
L’OMS adverteix: els anticossos donen “certa protecció” però no se sap quanta ni la durada
  • CA
El director general de l’Organització Mundial de la Salut, l’etíop Tedros Adhanom | ACN

L’Organització Mundial de la Salut ha publicat un missatge aclarint que els anticossos desenvolupats pels qui han superat la COVID-19 proporcionen un cert nivell de protecció davant de futurs contagis però ha subratllat que, de moment, es desconeix quanta protecció o durant quant de temps. L’OMS respon així l’alarma provocada pel missatge publicat el dissabte on assenyalava que “actualment no hi ha proves que la gent que s’ha recuperat del COVID-19 i té anticossos estigui protegida d’una segona infecció”. El missatge se centrava en advertir del risc del “passaport immunològic” per a qui hagi superat la malaltia.

“Esperem que la majoria de la gent contagiada pel COVID-19 desenvolupi anticossos de resposta que proporcionin un cert nivell de protecció. El que no sabem encara és el nivell de protecció o quant durarà”, ha indicat l’OMS a través del seu compte en Twitter. El missatge original ha estat esborrat, explica l’organització, que inclou en qualsevol cas un missatge amb les captures de pantalla del mateix en la seva explicació. “Estem treballant amb científics de tot el món per comprendre millor la resposta del cos a la infecció del COVID-19. Fins ara cap estudi respon aquestes importants preguntes”, subratlla.

El missatge conclou informant que quan hi hagi més proves disponibles l’OMS les posarà a disposició en el seu informe científic. “L’OMS recomana que tots els individus segueixin les recomanacions de salut pública”, rebla. Fins avui, la pandèmia del nou coronavirus originat a la ciutat xinesa de Wuhan ha deixat a tot el món més de 2.9 milions de persones contagiades i ha acabat amb la vida de més de 203.500 persones, segons el balanç de la Universitat Johns Hopkins.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa