MonPlaneta
L’objecte misteriós que va visitar el Sistema Solar podria ser una sonda alienígena

L’objecte misteriós amb forma allargassada que va passar pel nostre Sistema Solar a finals de l’any passat podria ser una nau alienígena enviada per investigar la Terra, segons afirmen dos astrònoms de la Universitat de Harvard, als Estats Units. Aquell cos, anomenat ‘Oumauma, que en hawaià vol dir “un missatge que ens arriba del passat llunyà”, va ser descobert l’octubre de l’any passat pel telescopi Pan-STARRS1, a l’illa de Maui. D’aleshores ençà, els experts han tingut molts problemes per explicar la seva estranya forma i el seu origen. Alguns deien que era un cometa, després que era un asteroide i, finalment, van dir que era el primer d’una nova classe d'”objectes interestel·lars”.

Segons informa la CNN nord-americana, però, un estudi elaborat per científics del Centre Smithsonian d’Astrofísica, a Harvard, planteja la possibilitat que aquell objecte amb forma de cigarret i de color vermell fosc tingui un “origen artificial”. Citant, entre d’altres coses, la seva velocitat -315.000 km/h-, l’article que es troba pendent de publicació i que, si és aprovat, es publicaria a la revista ‘Astrophysical Journal Letters’, afirma que “podria ser una sonda plenament operativa enviada intencionadament a prop de la Terra per una civilització alienígena”.

La teoria es basa tant en l’esmentada velocitat -massa gran- com en l’augment sobtat que va patir mentre viatjava a través i cap a l’exterior del Sistema Solar el gener d’enguany. Considerant-lo un objecte artificial, afirmen que podria ser una vela solar lleugera, flotant en l’espai com a fragment d’un aparell tecnològicament avançat però que continuaria movent-se gràcies a la radiació solar.

L’estudi, elaborat pel catedràtic Abraham Loeh i l’acadèmic postdoctoral Shmuel Bialy, sustenta la seva afirmació en l’existència de tecnologies semblants fabricades per humans, com ara el projecte IKAROS i la Iniciativa Starshot. Segons afirmen, la tecnologia de la vela solar es podria fer servir per transportar càrregues entre planetes o, fins i tot, ente estrelles, i proposen que la seva alta velocitat i la trajectòria estranya que va descriure podrien ser la conseqüència d’un mal funcionament que va deixar inutilitzada parcialment la sonda.

Oumuamua és el primer objecte detectat al Sistema Solar de què es coneix que prové d’un altre lloc. En unprimer moment els astrònoms van creure que era un cometa o un asteroide del nostre mateix sistema solar, però van descartar la primera opció per l’absència de la típica cua de gas d’aquests objectes.

Diversos telescopis van observar-lo durant tres nits, abans que desaparegués del seu camp de visió, en una casualitat “afortunada” que va capturar “un moment històric”, segons va afirmar en el seu moment en un comunicat Lindley Johnson, oficial de la Defensa Planetària de la NASA i que va atribuïr el descobriment “als esforços de la NASA per trobar, seguir i estudiar els objectes propers a la terra que podrien ser una amenaça potencial per al nostre planeta”.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: artur Xúquer a novembre 06, 2018 | 15:47
  artur Xúquer novembre 06, 2018 | 15:47
  Acceleració sobtada sense acostarse a cap astre que la puga provocar ? O ???...
 2. Icona del comentari de: Pere a novembre 07, 2018 | 00:06
  Pere novembre 07, 2018 | 00:06
  Avariat tot just quan arriba aquí... una possibilitat entre milions. No pot ser un objecte amb forma inusual i prou? A méa a més, enviat cap a la terra? Fent una carambola interestelar????
 3. Icona del comentari de: caesar a novembre 07, 2018 | 07:13
  caesar novembre 07, 2018 | 07:13
  la Universidad de Harvard , indica, entre otros grupos de trabajo , que dicho objeto proviene de fuera de nuestro sistema solar, explican su forma alargada y su color . Nada de fantasías por favor, NO es artificial .

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa