MonPlaneta
St. Vincent pateix dues explosions volcàniques en menys de 24 hores
  • CA

El volcà de La Soufrière, a l’illa de St. Vincent, al Carib, ha patit dues erupcions explosives durant les darreres vint-i-quatre hores, segons informa l’Organització de Gestió d’Emergències del país. La darrera, que va tenir lloc a última hora de divendres, va causar una columna de cendra d’uns quatre quilòmetres d’alçada sense que, si més no a hores d’ara, s’hagin hagut de lamentar ferits ni danys materials.

La segona explosió de La Soufriére | UWI – Seismic Research Centre

La primera explosió, que sembla que tampoc va causar danys, va ser encara més forta, amb una columna de fum que es va elevar fins a més de sis quilòmetres en l’atmosfera. La cendra ha començat a ocupar tota l’illa, arribant a l’Aeroport Internacional Argyle, que es troba a l’extrem oposat de l’illa.

El volcà de La Soufrière vist en la distància des de la mateixa illa de St. Vincent | Twitter

Els serveis d’emergències de St. Vincent i les Grenadines avisen que és molt possible que hi continuï havent erupcions explosives durant dies i potser durant setmanes i que les zones més properes al volcà siguin afectades pel flux de piroclasts i per la lava que pot brollar de les fisures a la superfície. Feia gairebé exactament 42 anys, des del 13 d’abril de 1979, que el volcà de La Soufrière no entrava en erupció. Localitzat a l’illa més gran de l’arxipèlag, aquest dijous el primer ministre del país, Ralph Gonsalves, ja va declarar l’alerta màxima per la possibilitat imminent d’una erupció i va fer evacuar unes 7.000 persones, moltes de les quals han estat acollides en creuers de diverses companyies navilieres.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa