MonPlaneta
L’Estat, al Tribunal de Justícia de la UE per no protegir els aiguamolls de Doñana
Edificis del Tribunal de Justícia de la Unió Europea, a Luxemburg | pixabay

La Comissió Europea ha adoptat avui diverses decisions sobre el compliment de la legislació de la UE per part dels estats membres, en el marc del seu paquet mensual sobre els procediments d’infracció. L’objectiu d’aquestes decisions és garantir l’aplicació correcta del Dret de la Unió en benefici dels ciutadans i les empreses. Pel que fa a l’estat espanyol, la CE el durà davant del Tribunal de Justícia de la UE per no haver pres les mesures adients per protegir les masses d’aigua subterrània que alimenten els aiguamolls de Doñana, tal i com ho exigeix la legislació de la UE sobre l’aigua.

Segons afirma la Comissió en un comunicat, l’Estat tampoc no està adoptant les mesures necessàries per evitar el deteriorament dels hàbitats protegits d’aquests aiguamolls, la qual cosa suposa una vulneració de la legislació de la UE en matèria de protecció de la natura. Els aiguamolls de Doñana són dels més grans d’Europa i acullen una gran diversitat d’ecosistemes. Hi habiten nombroses espècies de fauna i flora, incloses espècies en perill d’extinció com ara l’àliga imperial, el linx ibèric o la tortuga mora. Per la seva situació estratègica, Doñana també forma part cada any de la ruta migratòria de milions d’aus europees. Aquesta biodiversitat única està protegida per la Directiva sobre hàbitats i per la Directiva sobre aus, ja que el Parc Nacional de Doñana i el seu entorn inclouen diverses zones que l’estat espanyol ha designat com a indrets Natura 2000.

La decisió d’avui arriba després d’un dictamen motivat que es va enviar a les autoritats espanyoles el juliol de 2016. A la Comissió li preocupa que la situació dels aiguamolls es deteriori encara més, pel fet que l’Estat està incomplint les obligacions que li pertoquen segons la Directiva marc sobre l’aigua i la Directiva sobre hàbitats. Les mesures adoptades per garantir la gestió sostenible dels recursos hídrics i la conservació dels hàbitats de Doñana són insuficients i, a més, s’han executat de manera deficient. Per aquest motiu, la Comissió ha decidit portar Espanya al Tribunal de Justícia de la UE.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Anònim a gener 24, 2019 | 15:37
    Anònim gener 24, 2019 | 15:37
    Espanya no para de rebre infraccions ,avisos , no compleix cap directriu europea, es el cul del món .Marxem ja

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa