MonPlaneta
Les administracions catalanes es posaran d’acord per a la gestió sostenible dels residus

L’Agència de Residus de Catalunya (ARC), en col·laboració amb la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), l’Associació Catalana de Municipis (ACM), l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i els sistemes integrats de gestió d’envasos (SIG) Ecoembes i Ecovidrio, ha iniciat el procés per establir el ‘Compromís local per a la millora de la gestió dels residus’.

La meta és assolir els objectius marcats per la Comissió Europea per al 2020 pel què fa a la gestió de residus municipals. L’agència ha instat tots els municipis catalans a col·laborar en el procés de participació i anàlisi tècnica.

El procés culminarà en el desenvolupament d’una plataforma online d’innovació i intercanvi de coneixement entre els municipis i els diferents agents del sector que doni eines per assolir els objectius fixats, i que es donarà a conèixer el dijous, 27 d’abril, en una jornada tècnica adreçada a tècnics municipals. Finalment, es configurarà el compromís local.

La Comissió Europea ha fixat uns objectius ambiciosos per a la gestió dels residus municipals, que es preveu es vegin incrementats en les properes dècades.

El Programa general de prevenció i gestió de residus i recursos de Catalunya (PRECAT20) fa seus aquests objectius, i fins i tot va més enllà en alguns aspectes. L’objectiu és contribuir a la mitigació del canvi climàtic, a la millora de la qualitat ambiental i a l’estalvi dels recursos. A més, el PRECAT20 recull un ambiciós objectiu de reducció de la generació de residus de cara a 2020.

L’assoliment d’aquestes fites, assumides també en les planificacions estratègiques tant d’Ecoembes com d’Ecovidrio, requerirà una important implicació per part dels municipis des del punt de vista tècnic, normatiu, de comunicació i participació de la ciutadania, la societat civil, les administracions i les empreses en els sistemes de recollida existents.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa