MonPlaneta
L’epidèmia de grip creix per tercera setmana seguida a Catalunya
Una ambulància en marxa passa per davant de l’entrada principal de l’Hospital de la Vall d’Hebron de Barcelona, en una imatge d’arxiu | ACN

L’epidèmia de grip a Catalunya ha augmentat per tercera setmana. La seva taxa d’incidència ja ha arribat als 302,66 casos per cada 100.000 habitants, multiplicant gairebé per tres el llindar epidèmic, establert en 110,7 casos, i la taxa de la darrera setmana, que era de 277,66. Els més afectats per la malaltia són els nens entre 5 i 14 anys, amb un índex d’incidència que gairebé duplica el de la setmana passada. A la resta de grups d’edat, la incidència s’ha mantingut estable o, fins i tot, ha baixat una mica, segons dades del Pla d’Informació de les Infeccions Respiratòries Agudes a Catalunya.

Durant els darrers set dies s’han produït 59 ingressos hospitalaris per casos greus de persones infectades pel virus de la grip, fent que els casos totals des de principis d’octubre hagin arribat a 390. De tots ells, el 75,2% corresponen a persones que no havien estat vacunades. Segons el mateix Pla d’Informació, les properes dues setmanes s’espera que l’activitat del virus es mantingui en un nivll epidèmic moderat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa