MonPlaneta
L’autoabastiment energètic arriba a l’Església
Plaques solars a la coberta de la parròquia de Sant Cebrià, al barri de la Teixonera de Barcelona | Església de Barcelona

La parròquia de Sant Cebrià de Barcelona, al barri de la Teixonera, és la primera església a tot l’estat espanyol que ha instal·lat plaques fotovoltaiques per autoabastir-se energèticament. Des de principis d’aquest 2019, en un dels terrats de l’edifici, hi funciona una instal·lació solar fotovoltaica de 2,75kW de potència, determinats gràcies a un estudi tècnic previ que va parametritzar tant les hores de sol i d’ombra de la coberta com la seva capacitat.

Les plaques fan que, durant quasi tot el cicle solar, la parròquia sigui autosuficient energèticament. No obstant, tal i com apunta el rector, mossèn Joan Garcia de Mendoza, ara mateix la “principal activitat assistencial és el menjador social que oferim cada matí a partir de les 6:30, cosa que ens obliga a consumir l’energia de la xarxa per atendre, especialment, la demanda de calefacció en aquests mesos més freds”. De tota manera, durant la resta del dia la instal·lació solar “subministra l’energia suficient pel nostre funcionament i, fins i tot, en sobra una mica” apunta el responsable de la parròquia. El pressupost de la instal·lació ha estat de 5.800€, que seran amortitzats per l’estalvi energètic obtingut en un període de 8 anys.

Aquesta darrera actuació emana de la encíclica ‘Laudato Si’ del papa Francesc, on s’aposta per una ecologia integral. En ella es destaca la preservació del clima com a bé comú i, per tant, s’insta al combat contra el canvi climàtic. El magisteri papal també insta a que els catòlics aportin tot el que sigui a les seves mans per l’ecologia, entesa no només com el nostre entorn físic, si no també com tot el que ens envolta a la nostra vida quotidiana, el que anomena l’ecologia humana.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa