!--akiadsense-->

!--akiadsense-->

L’AMB ha participat aquesta setmana en la sessió de la Taula del Ter celebrada a Girona. Aquest organisme és l’espai institucional de diàleg participat per les administracions locals, els usuaris i les entitats del territori, per analitzar i debatre la gestió sostenible del riu en tot el seu curs. Aquesta anàlisi té en compte totes les dimensions, com ara els usos, la contaminació, les garanties de cabal, etc., i estudia la integració de la conca del Ter dins del conjunt de conques de Catalunya.

Actualment, el riu Ter pateix una gran pressió en diferents àmbits. Un impacte important és el transvasament per cobrir les necessitats d’aigua que té l’àrea metropolitana de Barcelona. També ho són les contínues derivacions del cabal que fan les centrals hidroelèctriques, que en alguns punts deixen el nivell d’aigua sota mínims. Una altra de les problemàtiques habituals és la contaminació de l’aigua, en molts casos deguda a pràctiques de ramaderia intensiva.

La Taula del Ter també analitza com cal actuar en casos de sequera, establint les mesures per garantir els cabals ecològics, a partir de l’aprofitament dels recursos hídrics alternatius.

Com a nou membre rellevant d’aquesta entitat, l’AMB s’ha volgut sumar a la preocupació per l’estat de les masses d’aigua d’aquesta via fluvial, assumint la seva part de responsabilitat. Eloi Badia, Vicepresident de Medi Ambient de l’AMB, ha expressat que “L’AMB és un actor clau a l’hora d’ajudar a reduir l’enorme pressió que a dia d’avui pateix el Ter”.

Cal tenir en compte que el territori metropolità agrupa el 40% de la població de Catalunya, així com una important activitat industrial, de manera que és essencial la gestió correcta dels recursos hídrics en aquest entorn per tal d’assegurar un bon estat de salut de la conca del Ter.

La Taula del Ter

Constituida a finals del 2016, aquest organisme és l’espai institucional de diàleg participat per les administracions locals, els usuaris i les entitats del territori per analitzar i debatre les mesures per reduir les extraccions del riu cap a l’àrea metropolitana de Barcelona. La Taula de Ter està integrada per la Generalitat, l’Ajuntament de Girona, el Consorci del Ter, la Junta Central d’Usuaris d’Aigües del Baix Ter, el Centre d’Estudis dels Rius Mediterranis, el Grup de Defensa del Ter, la plataforma d’organitzacions de la societat civil Aigua és Vida i ara, l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa