L’Antàrtida registra la temperatura més alta que es recorda

Els 18,3ºC mesurats a la base argentina Esperanza posa de relleu l'enorme problema que suposa l'escalfament global per a les masses de gel del planeta

La glacera de Thwaites

La glacera de Thwaites | NASA / OIB / Jeremy Harbeck

Dijous passat, la base científica argentina Esperanza va registrar la temperatura més alta que mai s’ha mesurat a l’Antàrtida. En aquestes instal·lacions, situades a la zona més septentrional del continent, el termòmetre va arribar fins a 18,3ºC, una temperatura insòlita i que supera en gairebé un grau el rècord anterior, de 17,5ºC i que també es va registrar a la mateixa base Esperanza el març de 2015.

Tot i que en aquests moments és estiu a l’Hemisferi Sud, unes temperatures tan altes a la que se suposa que és la regió més freda del planeta són excepcionals i reflecteixen com la zona s’està escalfant molt ràpidament a causa de l’efecte hivernacle, cosa que posa en perill milions de persones que es podrien veure afectades greument per la pujada del nivell del mar si el casquet polar antàrtic continua fonent-se com fins ara. Durant els darrers 50 anys, la temperatura mitjana de l’Antàrtida ha augmentat tres graus.

Nou comentari