MonPlaneta
L’AMB rebaixa les tarifes d’aigua potable per segona vegada en dos anys

aixeta aigua

!--akiadsense-->

Eloi Badia, vicepresident de Medi Ambient de l’AMB, ha presentat aquest divendres la revisió de tarifes d’aigua potable als municipis metropolitans abastits per Aigües de Barcelona, Empresa Metropolitana del Cicle de l’Aigua (ABEMCIA).

Aquesta actualització estableix una rebaixa d’un 1,65% en el rebut que paga la ciutadania, un estalvi total de 17,5M respecte la proposta de l’empresa . Això suposa la segona rebaixa consecutiva de les tarifes en dos anys, canviant la tendència ascendent dels anys anteriors.

Segons Badia, “com a Àrea Metropolitana de Barcelona hem de garantir que la ciutadania pagui un preu just per l’aigua, reflectint els costos reals, i aquest és l’exercici que estem fent”.

Durant la presentació, el vicepresident de Medi Ambient ha exposat els principals motius d’aquesta nova reducció en el rebut de l’aigua. Un d’ells és la no repercussió de l’augment de tarifa d’Aigües Ter-Llobregat, que suposava 12,7 milions. Per altra banda, la revisió dels costos financers, el cànon de salmorres, l’actualització de l’IPC i l’ajust el volum d’aigua realment subministrada contribueixen amb els 4,8 milions restants.

La nova proposta de tarifes per al 2018 està ara pendent de l’aprovació definitiva per part de la Comissió de Preus de Catalunya, de forma que s’espera que en les properes setmanes entri en vigor.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa