L’alimentació concentra el 93% de les vendes de comerç just de l’Estat

El cafè i el te, el sucre i els dolços i altres com les espècies, l'arròs o la quinoa són els productes més demandats d'un negoci que mou més de 40 milions d'euros en vendes i que creix ràpidament.

Venda de productes de comerç just

Venda de productes de comerç just | Ramon Navarro

El comerç just va facturar més de 40 milions d’euros a tot l’estat espanyol durant l’any 2017, cosa que suposa un increment anual del 13%, segons les dades de la Coordinadora Estatal de Comerç Just. Tot i que el sector ha multiplicat per quatre les seves vendes des de l’any 2000, mantenint el seu creixement fins i tot durant els pitjors moments de la crisi, els productes d’alimentació continuen suposant la immensa majoria de les seves vendes, amb una mica més d’un 93%. El cafè, per exemple, suposa un 43,1% de totes les vendes de comerç just de l’Estat, i el sucre i els dolços (melmelada, confitura, xocolata, etc) són un 40,2%. Els productes d’artesania, per contraposar, suposen un 4,8%. L’ampliació dels canals de distribució és una de les claus que expliquen el creixement del comerç just.

A dia d’avui, el 37,7% de les vendes es fan a través dels supermercats i un 22,8% a través de minoristes. Una altra dada important és que, durant els darrers dos anys, la facturació de les empreses importadores d’aquests productes ha crescut un 31%. El comerç just, entre altres valors, garanteix la igualtat d’oportunitats per a productors en situació de desavantatge econòmic, transparència i responsabilitat sobre l’origen del producte, el pagament d’un preu just, l’absència d’explotació infantil, la igualtat de gènere, unes bones condicions de treball i el respecte pel medi ambient. A més, els productes destaquen per ser saludables i tenir una altíssima qualitat.

Nou comentari