MonPlaneta
L’Agència de Residus contribuirà a formar ecoemprenedors en països en desenvolupament
Sostenibilitat

!--akiadsense-->

El Programa SwitchMed, finançat per la Unió Europea i desenvolupat per l’Agència de Residus de Catalunya (ARC), a través del Centre d’Activitat Regional pel Consum i la Producció Sostenible (SCP/RAC), aportarà 354.000 euros a diverses institucions de països en desenvolupament de les conques sud i est de la Mediterrània per a la selecció i formació de 960 ecoemprenedors.

El procés es durà a terme al Marroc, Egipte, Tunísia, Jordània i Palestina. Gràcies a aquesta iniciativa, ecoemprenedors d’aquests països rebran formació i serveis específics d’entrenament i incubació per ajudar-los posar en marxa, consolidar o expandir el seu projecte de negoci.

L’SCP/RAC és un centre de cooperació internacional amb els països Mediterranis en matèria de desenvolupament i innovació del sector productiu i la societat civil a partir de models de consum i producció més sostenibles. El Centre que opera dins del Pla d’Acció per la Mediterrània del Programa de les Nacions Unides pel Medi Ambient (UNEP/MAP), desenvolupa SwitchMed en col·laboració l’Organització de les Nacions Unides per al Desenvolupament Industrial (UNIDO) i la Divisió de Tecnologia, Indústria i Economia del Programa de les Nacions Unides per al Medi Ambient (UNEP-DTIE).

Projectes pilot

Paral·lelament, l’SCP/RAC donarà també suport, amb finançament de SwitchMed, a dos projectes pilot enfocats a materialitzar infraestructures vinculades a l’ecoemprenedoria. Es tracta d’un conveni de col·laboració amb l’Ajuntament de Kefraya, al Líban, per fomentar el compostatge de residus orgànics provinents del sector vinícola, per un import de 150.000 euros; i d’una subvenció per a un projecte pilot en línia amb les prioritats del Pla d’acció nacional per al consum i la producció sostenible al Marroc, per 50.000 euros.

Emprenedoria verda a Barcelona

El consell de direcció de l’ARC ha aprovat establir un acord de col·laboració entre l’SCP/RAC i Barcelona Activa per al desenvolupament d’un programa d’emprenedoria verda i consum de proximitat. El programa promourà la creació i la consolidació d’empreses verdes que incorporin la innovació ambiental i l’ecodisseny al seu model de negoci, que sigui de qualitat i amb sentit de futur dins de l’economia circular i l’economia social i solidària. L’agència hi destinarà 20.000 euros.

Nou comentari

Comparteix