MonPlaneta
L’Agència Catalana de l’Aigua obre la convocatòria d’ajuts en recerca, desenvolupament i innovació
  • CA
| Agència Catalana de l’Aigua

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha obert la convocatòria de la línia d’ajuts per a projectes de recerca, desenvolupament i investigació en la gestió de l’aigua. Amb una dotació total d’1,3 milions d’euros, es disposa fins al 24 de desembre per a presentar les candidatures que s’hi puguin acollir. Aquesta línia d’ajuts s’articula en dues branques: per una banda, es contempla una dotació d’1 milió d’euros per a projectes de recerca i innovació en la gestió de l’aigua i mesures per a la prevenció del medi hídric; per l’altra, 300.000 euros per a actuacions destinades a l’especialització intel·ligent relativa al risc d’inundació.

En els darrers anys, l’Agència Catalana de l’Aigua ha aportat el seu gra de sorra participant en diverses iniciatives. Projectes ja finalitzats com l’Imprints, el TRIVERS, l’Ebro-ADMICLIM, el SOLUTIONS, el Sud d’Eau, l’ENSAT, l’OPCC, l’OptimEdar i el WatERP, entre altres, han servit per millorar els coneixements de les avingudes, l’eficiència en l’abastament i el sanejament, la gestió de rius temporals, l’anàlisi i gestió de contaminats emergents, o la gestió de sediments i adaptació als efectes del canvi climàtic, etc. Actualment, l’ACA està implicada en nous projectes, a més de col·laborar estretament amb el Clúster Català de l’Aigua (CWP):

– El Projecte ALNUS té com a objectiu millorar el coneixement de les causes de la disminució de les vernedes en l’entorn mediterrani així com la recuperació de l’estructura i la connectivitat de les riberes amb vern com a hàbitat d’interès prioritari.

– El Projecte ANYWHERE vol ajudar a les administracions i la ciutadania a anticipar-se i respondre proactivament davant dels fenòmens meteorològics extrems com tempestes, inundacions, sequeres, onades de calor o focs forestals.

– El Projecte Saving-E és una iniciativa a escala pilot que pretén aconseguir que les actuals estacions depuradores d’aigües residuals urbanes passin de ser consumidores netes d’energia a ser autosuficients energèticament o, fins i tot, productores netes d’energia.

Durant aquest any 2018, a més, s’han iniciat dos nous projectes:

– El Projecte H2020 RECONNECT, Regenatating ECOsystems with Nature-based solutions for hydro-meteorological risk rEduCTion pretén contribuir al marc de referencia europeu basades en els aspectes naturals mitjançant l’estimulació d’una nova cultura de la “planificació de l’ús del sòl”.

– El Projecte H2020 NEXTGEN propugna solucions d’economia circular al voltant de l’aigua en diferents emplaçaments. Comprèn objectius estratègics com reduir el consum d’aigua, energia i matèries primeres, incrementar la implicació de la ciutadania en els serveis de l’aigua i crear nous mercats i oportunitats.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Aigüader. a novembre 05, 2018 | 14:33
    Aigüader. novembre 05, 2018 | 14:33
    Ajuts?. El que heu de fer es possar la tarifa al preu que hauría de ser i no la que posseu aprofitan el privilegi del monopoli que teniu.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa