MonPlaneta
L’Agència Catalana de l’Aigua millora el subministrament d’aigua de més de 500 persones a la Conca de Barberà
Inauguració de les millores en l'abastiment de Senan
Inauguració de les millores en l’abastiment de Senan | Agència Catalana de l’Aigua

!--akiadsense-->

El director de l’Agència Catalana de l’Aigua, Jordi Agustí, va visitar aquest dissabte la comarca de la Conca de Barberà, coincidint amb la finalització de dues actuacions de millora del subministrament d’aigua a la comarca i que beneficiaran a més de 500 habitants. Concretament, els treballs completats han estat la connexió de Senan amb la xarxa de la Mancomunitat d’Aigües de les Garrigues i la construcció d’una planta de tractament d’aigua a la localitat de Pira. Les dues actuacions han suposat més de 267.500 euros en ajuts.

A Pira s’ha inaugurat una planta potabilitzadora, que millorarà la qualitat de l’aigua subministrada i eliminarà la terbolesa. El director de l’ACA ha estat acompanyat per l’alcalde de Pira, Josep Rodríguez; la directora dels serveis territorials de Territori i Sostenibilitat a Tarragona, Trinitat Castro, entre d’altres autoritats. Les obres han tingut un cost de 157.858 euros, amb una subvenció de l’ACA de 113.291 euros. Els treballs han consistit a construir una planta potabilitzadora, habilitada amb tres filtres i amb equips de desinfecció i potabilització, que eliminarà la terbolesa de l’aigua. Cal tenir en compte que el municipi de Pira disposa de diverses captacions, com la del riu Anguera, dues mines a la zona dels Molinets i la captació de la resclosa dels Molinets. En ocasions, les captacions del riu i la resclosa dels Molinets presenten problemes de terbolesa, que s’agreugen durant episodis de pluges.

Interior de la potabilitzadora de Pira
Interior de la potabilitzadora de Pira | Agència Catalana de l’Aigua

!--akiadsense-->

En el municipi de Senan s’ha inaugurat la connexió del municipi amb la xarxa d’aigua de la Mancomunitat de les Garrigues. El director de l’ACA ha assistit a l’acte amb l’alcaldessa de Senan, Carme Ferrer; la directora dels serveis territorials de Territori i Sostenibilitat a Tarragona, Trinitat Castro, i el president de la Mancomunitat d’Aigües de les Garrigues, Jaume Setó, entre d’altres autoritats. L’actuació, que ha consistit en la construcció d’un dipòsit de 20 m3 i la conducció fins a la xarxa de la Mancomunitat d’Aigües de les Garrigues, ha tingut un cost de 170.155 euros, amb una subvenció de l’ACA de 154.211 euros. Amb aquesta mesura, s’incrementa la garantia en el subministrament d’aigua d’aquesta localitat, que fins ara s’abastia únicament de dos pous sotmesos a una elevada vulnerabilitat, tant en quantitat com en qualitat.

Entre 2016 i 2018, l’agència ha destinat més de 45 milions d’euros en ajuts per a millorar l’abastament d’aigua per a tot el territori.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa