MonPlaneta
L’Agència Catalana de l’Aigua millora la seguretat estructural de la presa de Sant Ponç
Les zones on s’efectuaran els treballs | Agència Catalana de l’Aigua

L’Agència Catalana de l’Aigua destinarà més de 704.000 euros a la presa de Sant Ponç, al Solsonès, amb l’objectiu de millorar la seguretat estructural i reduir les possibles subpressions en els seus fonaments. Els treballs, que tindran una durada de cinc mesos, consistiran en rehabilitar la xarxa de drenatge i elevar el seu nivell de control per a un correcte funcionament amb la instal·lació de nous piezòmetres des de la galeria inferior de la presa.

Per a la rehabilitació de la xarxa de drenatge es perforaran nous drens de 76 mm de diàmetre. Un cop finalitzats els treballs, cada un dels punts serà inspeccionat i gravat en suport digital amb una càmera especial subaquàtica, per poder comprovar l’estat real de les parets del sondeig, indicant la fondària de les discontinuïtats, independentment de la presència d’aigua. Finalment, les actuacions també serviran per adequar el sistema d’adquisició de dades, a fi d’automatizar les lectures de certs aparells i d’aquesta forma augmentar la freqüència d’obtenció de dades.

A més d’actuar sobre la fonamentació de la presa, i tot i que queda lluny de ser un problema greu per a l’estabilitat dels blocs, també s’injectaran les juntes fredes horitzonals per a eliminar les filtracions lleus que afloren al parament d’aigües avall. Per acabar les actuacions, també s’instal·laran nou punts de control al terreny natural del marge esquerre de la presa, per ampliar el coneixement del comportament d’aquesta àrea de la qual encara es té certa incertesa, tot i no observar mai cap indici de desplaçament en el seguit d’inspeccions ordinàries dutes a terme.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa