MonPlaneta
L’Agència Catalana de l’Aigua dóna continuïtat al seguiment de la qualitat del tram final de l’Ebre
Mapa del tram final del riu Ebre
Mapa del tram final del riu Ebre | Agència Catalana de l’Aigua

!--akiadsense-->

El consell d’administració de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha aprovat aquest dimarts la pròrroga del conveni subscrit per l’agència i l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) per a garantir el funcionament dels diferents elements que composen la Xarxa d’Indicadors Ambientals del Delta de l’Ebre (XIADE). Fins a finals de 2022, i amb una inversió propera als 390.000 euros (uns 100.000 euros anuals), 280.000 euros es destinaran als controls de qualitat i avaluació de l’estat de les masses d’aigua i els restants 110.000 euros serviran per a millorar el coneixement per fer possible uns cabals ecològics i el transport de sediments adequats per a combatre la regressió del delta.

La pròrroga d’aquest acord, per tant, farà possible continuar amb les tasques de recollida de mostres biològiques, així com l’anàlisi de nutrients, el càlcul d’indicadors biològics i l’anàlisi de transport de sediments en crescudes controlades i cabals ecològics en el tram final del riu Ebre i els seus principals afluents. També es durà a terme el manteniment i neteja dels sensors de qualitat instal·lats a les badies i els sensors de subsidència (SET), entre d’altres accions.

La Xarxa d’Indicadors Ambientals del Delta de l’Ebre (XIADE) a càrrec de l’ACA està composada per 4 sensors de qualitat instal·lats a les badies, 18 piezòmetres sensoritzats, 56 estacions SET de control de subsidència, i un laboratori equipat per a la valoració de l’estat del tram final del riu Ebre i els seus principals afluents, així com de les llacunes litorals i l’estuari.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa