MonPlaneta
L’Agència Catalana de l’Aigua aprova una pujada del preu de l’aigua de l’11’8% per al 2018 a l’àrea de Barcelona
H2O

!--akiadsense-->

El Consell d’Administració de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha aprovat per 10 vots a favor (de l’adminsitració) i 7 en contra (de la resta d’associacions, consumidors, pagesos etc) un augment de la tarifa de l’aigua d’un 11,8% per a l’any vinent.

Es tracta d’un increment del servei en alta, és a dir, del preu que Aigües del Ter Llobregat (ATLL) cobra a les empreses subministradores de Barcelona i la seva àrea, i que després varia en funció de les necessitats d’abastiment de cada cas. Amb tot, segons una estimació feta per l’ACA, suposarà un increment aproximat de 10 cèntims/m3, el que es traduirà en “un euro al mes per família”.

Fonts del sector de l’aigua, consultades per Món Planeta apunten però que la mesura suposarà un increment de la tarifa de l’aigua d’entre el 4 i 6%, segons els municipis. A Barcelona en concret serà del 4%.

L’ACA ha apuntat que l’aplicació de l’article 155 ha estat un factor determinant perquè s’hagi produït aquest encariment del servei. El Govern cessat havia proposat congelar o pal·liar aquesta pujada a canvi de renunciar a una part del cànon de la concessió però la decisió no s’ha pogut executar.

L’entitat Aigua és vida i l’Aliança contra la Pobresa Energètica (APE) han criticat durament la mesura i l’han titllat “d’inversemblant”.

La decisió s’ha pres aquest dijous en el marc del Consell d’Administració que l’Agència Catalana de l’Aigua que ha abordat la revisió quinquennal del contracte d’ATLL pel que fa a la tarifa en alta. Aquesta és la que s’aplica a l’aigua que els ajuntaments i les entitats subministrades reben de la xarxa Ter-Llobregat.

Impacte de l’article 155

Els responsables de l’ACA també han explicat que el cessament del Govern de Carles Puigdemont ha fet impossible que es pogués complir el compromís que aquest executiu va posar sobre la taula de congelar la tarifa a canvi de renunciar a una part del cànon de l’aigua.

“Sense capacitat de decisió política no s’ha pogut dur a terme la modificació del contracte de concessió per part de la Generalitat en què l’administració deixava de percebre 7 dels 15 milions d’euros que li tocava rebre en concepte de cànon de concessió amb l’objectiu d’evitar o minimitzar un augment de la tarifa”, han apuntat des de l’ACA. D’aquesta forma finalment s’han aplicat les mesures previstes en les clàusules del contracte de gestió d’ATLL.

Es dona el cas, que precisament aquesta concessió està a l’espera de la resolució judicial que previsiblement arribarà el 30 de gener, pel que són moltes les veus que no entenen que aquesta pujada de preus es faci ara.

A la factura de l’aigua del 2018 caldrà afegir-hi a més el 4% d’increment de la TMTR (Tarifa Metropolitana de Tractament de Residus) que ha aprovat l’Ârea Metropolitana.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Karlus a desembre 28, 2017 | 17:03
    Karlus desembre 28, 2017 | 17:03
    Jo voldria saber els beneficis d'aquestes companyies a final d'any. Crec que ens roben sense vergonya
  2. Icona del comentari de: AGBAR-ACA mafia de lladres a la presó, ja!!! a desembre 29, 2017 | 08:15
    AGBAR-ACA mafia de lladres a la presó, ja!!! desembre 29, 2017 | 08:15
    ACA, vampirs, lladres i parasits a la presó ja! Tanguem LA BANDA CRIMINAL DEL ACA, tots a la presó. AGBAR, expropiacio i Faine a la presó, colla de lladres

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa