MonPlaneta
L’ACA impulsa els plans d’usos als embassaments amb 150.000€ en ajuts
Embassament de La Baells | Agència Catalana de l’Aigua

El consell d’administració de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha aprovat aquest dimarts una línia d’ajuts, quantificada en 150.000 euros, per a potenciar el desplegament dels plans d’usos als embassaments de les conques internes de Catalunya. La mesura pretén facilitar la redacció d’aquests plans d’usos als ens locals -o agrupacions d’ens locals- per a explotar serveis i activitats de lleure en el domini públic hidràulic i a les zones de servitud i policia dels embassaments. Amb aquesta línia d’ajuts, que es preveu convocar al llarg de les properes setmanes, l’Agència Catalana de l’Aigua es farà càrrec del 90% del cost total de la redacció dels plans d’usos, amb un import màxim de 31.500 euros.

Aquesta mesura es posa en marxa amb l’objectiu de fomentar l’ús lúdic i social de les infraestructures hidràuliques de regulació que l’agència té al llarg dels principals rius catalans, i potenciar, així, les activitats econòmiques dels territoris on aquestes estan ubicades. A l’estiu de 2014, coincidint amb la resolució que classificava els embassaments i els trams fluvials de conques internes a efectes de navegació, i establia les limitacions als espais navegables i el bany, es va anunciar la voluntat de l’ACA de desplegar els plans d’usos dels embassaments de les conques internes de Catalunya, apropant la seva gestió des del territori.

El Consell Comarcal del Berguedà, amb l’impuls de la redacció d’un pla d’usos per a l’embassament de la Baells, va ser pioner en aquesta nova línia de treball, que pretén fer compatibles les funcions de la presa amb altres activitats turístiques i de lleure, però sempre preservant la qualitat de les masses d’aigua, garantint la seguretat de les persones i evitant la proliferació de les espècies invasores.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa