MonPlaneta
L’ACA impulsa actuacions de manteniment forestal als embassaments per prevenir incendis
  • CA
Treballs duts a terme a l’embassament de Darnius-Boadella l’any 2017 | Agència Catalana de l’Aigua

L’Agència Catalana de l’Aigua ha tret a licitació un contracte destinat al manteniment forestal a prop dels embassaments de les conques internes per a prevenir possibles incendis. El pressupost de licitació és superior als 96.300 euros i es poden presentar ofertes fins el 19 de març. Un cop adjudicat i signat el contracte, aquest tindrà una durada d’un any i mig, amb l’objectiu de vetllar per la prevenció d’incendis a les instal·lacions i els seus accessos. Per una altra banda, la vegetació existent als vorals dels camins d’accés a les preses pot dificultar l’operativitat d’aquestes i, al mateix temps, pot reduir la seguretat vial per reducció de la visibilitat. L’abundant vegetació també pot impedir les tasques habituals d’inspecció i vigilància. Els treballs, per tant, consistiran en la retirada d’arbres, la poda de branques i la retirada de vegetació que pugui suposar un risc.

Els treballs s’articularan en tres eixos. El primer, en l’àmbit Sud, inclou les actuacions a fer a l’entorn de les preses de Siurana i Foix. El segon, a la zona Centre, contempla les mesures a les preses de la conca del Llobregat (Sant Ponç, la Llosa del Cavall i La Baells), mentre que el tercer sector, Nord, preveu treballs a l’entorn des les preses de Sau i Darnius Boadella. Pel que fa a la distribució temporal de les actuacions, aquestes es dividirien en dos períodes. En el primer (tardor i hivern) es faran tasques retirada d’arbres sencers que no requereixin camió cistella, poda de brancam de la massa forestal o la sega de barders i tanques vegetals.

El segon compendria el període de primavera/estiu, on es reduiria la vegetació fresca que ha nascut i crescut durant la primavera. Aquestes feines s’executarien entre l’abril i el juny, quan ja pràcticament la vegetació ha acabat el seu procés de creixement i per tant, ja no tornarà a rebrotar amb força.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa