MonPlaneta
L’ACA i el Consell Comarcal d’Osona milloraran del sanejament de la comarca
Les autoritats durant l'acte de presentació dels convenis
Les autoritats durant l’acte de presentació dels convenis | Agència Catalana de l’Aigua

!--akiadsense-->

El director de l’Agència Catalana de l’Aigua, Lluís Ridao, i el president del Consell Comarcal d’Osona, Joan Carles Rodríguez, acompanyats per la delegada del Govern a la Catalunya Central, Alba Camps i diversos alcaldes de la comarca, entre d’altres autoritats, van signar aquest dimecres, a la seu del consell a Vic, un total de cinc convenis de sanejament que beneficiaran la comarca. Els acords, que suposaran una inversió inicial superior als 93.000 euros, consistiran en dur a terme la redacció dels projectes constructius de nous sistemes de sanejament en municipis on encara no es disposa de depuradora. Concretament els convenis impulsaran la redacció dels projectes per al sanejament de Vilanova de Sau, Montesquiu, Perafita, el nucli de la Blava (Sant Martí d’Albars) i Alou (Sant Agustí de Lluçanès). Es preveu que els treballs per construir aquestes depuradores es duguin a terme a partir de l’any 2022, en el proper cicle de planificació.

El director de l’ACA, Lluís Ridao, va “agrair al món local l’esforç i la paciència que ha tingut durant els anys de crisi. Ara, amb el retorn del deute podrem dedicar recursos i millorar les atribucions de fons als consells comarcals per tirar endavant les inversions necessàries”. Ridao també va destacar “la importància de la col·laboració dels consells comarcals per tirar endavant les actuacions de sanejament pendents, per així poder arribar al 100% de la població”. Per la seva banda, el president del Consell Comarcal d’Osona, Joan Carles Rodríguez, va remarcar que “el consell es troba en un moment històric al ser pioners en el tractament d’aigua en alta”, al mateix temps que ha volgut “agrair la confiança de l’ACA cap al consell, amb una clara aposta pel territori, i la importància que tindrà aquesta inversió per a cadascun dels cinc municipis beneficiats” Finalment, Rodríguez va afegir que “dels 93.000 euros d’inversió pel sanejament de la comarca, una part tenen efectes retroactius, ja que dels 5 plans redactors, 2 d’ells ja s’han fet des del consell”.

La delegada del Govern a la Catalunya Central, Alba Camps, va coincidir totalment amb el president comarcal a l’esmentar també “el càracter pioner del consell en el tractament de l’aigua, eina bàsica per a coordinar els serveis entre municipis”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa