L’ACA comença a reparar i restituir el talús del Ridaura a Castell-Platja d’Aro

Després d'inspeccionar la zona per avaluar els danys, tècnics de l'agència han determinat que l'escullera de protecció de la base del mur va ser mobilitzada per les pluges de mitjans de novembre

Alguns efectes de les pluges de mitjans del mes de novemvre passat

Alguns efectes de les pluges de mitjans del mes de novemvre passat | Cedit

L’Agència Catalana de l’Aigua durà a terme una sèrie d’actuacions per reparar i restituir el talús de protecció d’avingudes en el tram final del Ridaura, en el terme municipal de Castell-Platja d’Aro, al Baix Empordà. En els darrers dies, tècnics de l’agència han inspeccionat la zona per avaluar els danys i s’ha determinat que l’escullera de protecció de la base del mur va ser mobilitzada per l’efecte de les pluges de mitjans de novembre. Amb l’objectiu de reparar els danys i minimitzar els efectes de possibles avingudes, l’ACA durà a terme diverses actuacions que culminaran amb la restitució de l’escullera i habilitant que l’aigua circuli pel tram central de la llera del riu.

Les actuacions, amb una durada aproximada de 15 dies, s’iniciaran amb la preparació de la llera per poder treballar en sec, la qual cosa es farà rebaixant el nivell de l’aigua i posteriorment habilitant un cordó de terres que impedeixi el pas de l’aigua pel marge dret. Amb la zona de treball ja preparada per actuar, l’Ajuntament revisarà l’estat del col·lector d’aigües residuals municipal que s’ha malmès i el repararà, i posteriorment, l’agència restituirà l’escullera de protecció. La fase final del treballs se centrarà en reperfilar la llera per tal que les aigües discorrin per la part central de la llera.

Abans de l’inici de les actuacions l’Agència Catalana de l’Aigua s’ha posat en contacte amb l’Ajuntament per exposar la situació i per coordinar l’execució dels treballs, en els quals intervindran, per raó de competència, les dues administracions competents. Això ha permès que des d’avui ja no es produeixin abocaments a la llera i l’Ajuntament durà a terme les actuacions necessàries perquè aquesta situació no es repeteixi.

Nou comentari