MonPlaneta
La Xarxa de Parcs Naturals ofereix rutes teatralitzades a persones amb discapacitat
Parc natural de Sant Llorenç del Munt

!--akiadsense-->

Els espais naturals són el millor escenari possible per integrar natura, cultura i història mitjançant l’expressió artística i el llenguatge simbòlic del teatre. Aquestes rutes teatralitzades, dirigides a tothom, faciliten l’accés tot pensant en la diversitat funcional de la població.

La participació és gratuïta i per a totes les edats. A més a més, es pot demanar un intèrpret de llenguatge de signes i el préstec de material adaptat per a la millora de la mobilitat.

Aquestes són les activitats per a cada un dels parcs:

Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac

Natura, un viatge pels sentits és un itinerari guiat inclusiu, amb dos actors i un educador ambiental, que es fa a l’itinerari adaptat de la Casa Nova de l’Obac a l’Obac Vell. Dates: 29 d’abril, 27 de maig, 17 de juny, 30 de setembre, 28 d’octubre i 25 de novembre Horari: a les 12 h. Durada: 1 h i 30 min Longitud: 800 m. Dificultat: baixa Lloc: Casa Nova de l’Obac (Ctra. B-122 de Terrassa a Rellinars, km 9,8).

Parc Natural del Montseny:

Aigua, un viatge pels sentits es fa a l’itinerari adaptat de la font del Frare, vorejant la riera de Santa Fe, de la mà de personatges singulars. Dates: 22 d’abril, 13 de maig, 10 de juny, 15 de juliol, 23 de setembre i 21 d’octubre Horari: a les 12 h. Durada: 1 h Longitud: 800 m. Dificultat: baixa Lloc: Centre d’Informació Can Casades (Ctra. de Sant Celoni a Viladrau, km 21. Santa Fe de Montseny).

Parc del Montnegre i el Corredor:

Camins, un viatge pels sentits, aquesta ruta teatralitzada transcorre pels entorns del santuari del Corredor, per una part de l’itinerari “La plana del Corredor”. De la mà de personatges singulars, la ruta transcorre per poc menys d’un quilòmetre i mig de llargada, s’explora la natura amb els cincs sentits. Durada: 1 hora. Dates: 8 d’abril, 6 de maig, 3 de juny, 8 de juliol, 16 de setembre i 15 d’octubre. Horari: a les 12 h. Centre d’Informació del Santuari del Corredor (Dosrius).

Totes les rutes cal inscripció prèvia: Informació i reserves: tel. 937 855 461 (de dilluns a divendres, de 8.30 h a 17.30 h) o e-mail [email protected]

Accessibilitat a la Xarxa de Parcs Naturals

La Diputació de Barcelona duu a terme accions encaminades a facilitar l’accés al medi natural a les persones amb discapacitats. Les dificultats d’alguns col·lectius per realitzar activitats (itineraris, rutes guiades, activitats lúdiques, activitats escolars,…) que s’ofereixen en els espais protegits reclamen que es facin tots els esforços possibles per tal de millorar l’accessibilitat de tothom.

Dins l’àmbit del Conveni de col·laboració entre la Fundació “la Caixa” i la Diputació de Barcelona per al desenvolupament del Pla de gestió integral per a la conservació dels sistemes naturals de la Xarxa de Parcs Naturals, s’estan duent a terme alguns projectes per adaptar itineraris senyalitzats i programes pedagògics al col·lectiu de persones amb discapacitats físiques i sensorials.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa