És un sistema al voltant d’una estrella petita, Trappist-1, formada per 7 planetes, de dimensions similars a la Terra i que poden permetre determinar, en un termini de 10 anys si hi ha vida a l’espai.

“Hem encertat el lloc per buscar la presència de vida fora de la Terra”, ha declarat Amaury Triaud, coautor de l’estudi publicat aquest dimecres a la revista Nature.

El sistema es troba a 40 anys llum del nostre Sistema Solar, molt proper astronòmicament parlant. Sis dels set planetes poden tenir una temperatura de 0 a 100 graus el que permetria que poguessin tenir aigua líquida. Tres d’ells, a més es consideren “zona habitable” pel que serien aptes per albergar vida.

L’autor principal d el’estudi, Michaël Gillon, de l’Institut STAR en la Universidad de Lieja (Bélgica), s’ha mostrat encantat amb els resultats: “Es tracta d’un sistema planetari sorprenent, no només per haver torbat tants planetes sinó per què tots són sorprenentment similars a les dimensions de la Terra”.

Trappist-1 Nou sistema planetari | Nasa

!--akiadsense-->

Després d’una primera fase de reconeixement, els científics iniciaran observacions detallades per estudiar el clima i la composició química d’aquests planetes amb l’objectiu de determinar si hi ha vida.

Una resposta que podria arribar en un termini de 10 anys, segons va afirmar Triaud.

En aquest vídeo (en anglès) la NASA n’explica més detalls.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa