MonPlaneta
Jules Coignard: “L’economia circular respecta el medi ambient i pot estalviar milers de milions”
  • CA
Jules Coignard en una imatge d’arxiu | Cedida

El director i cofundador de la plataforma d’economia circular Circul’r, Jules Coignard, va pronunciar una conferència aquest passa dimecres a l’auditori de la TBS Business School de Barcelona. Sota el títol “Economia Circular: bona per al medi ambient, genial per a les empreses”, va explicar com la circularització “no només és respectuosa” amb l’entorn sinó que, a més, la seva posada en pràctica pot suposar un estalvi de “milers de milons d’euros” tant a les empreses com a la societat en general.

Així, Coignard va manifestar que “el model d’economia lineal que tenim ara ja no serveix”, fent referència a l’enorme quantitat de residus que genera el sistema basat en l'”usar i llençar” que s’ha desenvolupat durant les darreres dècades, i va recomanar “aprendre de la natura”, on no hi ha residus sòlids sinó que tot es reutilitza formant un cercle on no hi ha res que es desaprofiti. Com a exemples, el cofundador de Circul’r va posar l’empresa de material d’esports d’aventura i hivern Patagonia i el líder mundial en fabricació d’estores Interface, grans companyies que, ja sigui en origen o en una fase avançada del procés productiu, han introduit el model d’economia circular. Per a ell, aquestes dues empreses “ens han mostrat que l’economia circular funciona molt bé des d’una plataforma de negocis”.

La plataforma Circul’r, que agrupa més de 500 empreses de tot el món que apliquen solucions en el camp de la circularització i que treballa amb més de 50 grans companyies i multinacionals per ajudar-les a canviar el seu model productiu, té com a objectiu fer veure que aquest model alternatiu de producció i ús dels materials no només redueix molt l’impacte de l’economia en el medi ambient sinó que, a més, crea noves oportunitats de negoci que es poden aprofitar.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa