MonPlaneta
Jordà: “la coordinació en recerca i innovació fa un sector agroalimentari més competitiu i sostenible”
Signatura conveni
Moment de la signatura del conveni | Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació

!--akiadsense-->

La consellera Teresa Jordà, com a presidenta de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries, i el president de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, Ramon Sarroca, han signat avui un conveni per dur a terme conjuntament projectes i actuacions orientades a promoure, estudiar i desenvolupar diferents activitats en l’àmbit de la Recerca, el Desenvolupament i la Innovació. Aquesta col·laboració vol deixar constància dels interessos comuns que comparteixen la FCAC i l’IRTA en matèria de R+D+I i de la voluntat de les parts de mantenir una col·laboració de profit mutu.

Teresa Jordà ha lloat la importància de la coordinació de la transferència tecnològica, del coneixement, de la recerca i de la innovació en el sector agroalimentari perquè pugui ser encara més competitiu i sostenible. La consellera ha manifestat que “si incorporem els resultats de la recerca en empreses agroalimentàries, forestals i pesqueres coordinadament amb les cooperatives millorem la competitivitat del sector i de les nostres comarques, i també la sobirania alimentària i, per tant, hi guanyem com a país”. Sobre el model del cooperativisme, Jordà ha explicat que “les cooperatives tenen un paper essencial en el desenvolupament econòmic i social del món rural per la seva vinculació directa al territori propi i pels valors sota els quals operen, basats en principis solidaris“. Finalment, ha afegit que el Govern creu en el cooperativisme i que “hem de ser capaços de crear un valor afegit als nostres productes perquè això ens ajuda a crear dinamisme, activitat i oportunitats al món rural”.

Fotografia de grup
Fotografia de grup després de signar el conveni | Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació

!--akiadsense-->

IRTA i FCAC havien signat anteriorment dos convenis, l’any 2008 i l’any 2012, per establir un marc de col·laboració en l’àmbit de la Recerca, el Desenvolupament i la Innovació en les cooperatives agràries catalanes membres de la Federació. Ara, i davant els resultats obtinguts en diferents àmbits com la millora del benestar animal del sector porcí o el tractament de dejeccions ramaderes i compostatge de manera satisfactòria, s’ha convingut continuar mantenint una col·laboració per dur a terme activitats de R+D+I en l’àmbit agroalimentari. Amb la finalitat de concretar les accions específiques que es desenvoluparan, es constituirà una Comissió de Coordinació, en règim de paritat, entre totes dues entitats. El conveni té una durada de quatre anys des de la data de la seva signatura.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa