MonPlaneta
Jordà: “Apostem per una Setmana Bio centrada en la proximitat dins del sector ecològic”
La consellera Jordà durant l’acte | Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació

El proper dissabte comença una nova edició de la Setmana Bio per l’alimentació ecològica, que tindrà lloc del 19 al 27 d’octubre i comptarà amb unes 250 activitats que es desenvoluparan arreu de Catalunya promogudes pels agents del sector. Així ho va anunciar la consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, a la presentació d’aquest esdeveniment, coorganitzat pel Departament i l’Associació Vida Sana. La Setmana Bio, que enguany arriba a la setena edició, presenta un programa d’activitats amb xerrades divulgatives i tècniques, tastos de productes, activitats infantils, visites guiades a explotacions, menús especials en restaurants i altres propostes adreçades a fer conèixer de primera mà a totes les persones interessades què és la producció i el producte ecològics i quines són les seves particularitats i beneficis. Un cop més, la festa dels productes ecològics ajuntarà esforços amb la Setmana Bio a l’escola, que aquest any s’ha celebrat per tercera vegada, i inclourà també el lliurament del Premi Escola, Agricultura i Alimentació Ecològica, per ajuntar forces i augmentar-ne la repercussió.

En el decurs de la seva intervenció, la consellera va destacar “la importància de millorar la connexió local entre producció, transformació i consum, apostem per una Setmana Bio centrada en promoure la proximitat dins del sector ecològic. Així aconseguirem valoritzar la nostra pagesia, beneficiar-nos d’aquestes produccions en el territori i que el consumidor apreciï el producte ecològic català i l’obtingui en un mercat de proximitat.” La Setmana Bio es va crear l’any 2012 per dotar el sector ecològic d’una eina de promoció i amb per informar sobre les bondats i les virtuts d’aquest sistema de producció i promoure el consum dels productes ecològics; en la creació inicial, va participar-hi el sector mateix, reunit en una taula d’entitats promotores, amb la qual es va acordar quin en seria el millor format i moment de celebració. El Departament s’encarrega de la gestió i l’organització de l’esdeveniment, que a partir d’enguany compta també amb la participació de l’Associació Vida Sana, que s’incorpora a l’organització. Les actuacions que conformen el programa són proposades per tots aquells agents relacionats amb el sector ecològic que hi volen participar com a promotors.

Imatge promocional de la Setmana Bio 2019 | Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació

Així, el programa de la Setmana Bio es nodreix d’activitats proposades i realitzades pels actors interessats, fonamentalment operadors ecològics, però també d’altres promotors, com ara entitats i organitzacions, administracions locals, biblioteques, restaurants, etc. A més, els centres educatius també han proposat activitats perquè s’incloguin a la Setmana Bio a l’escola. Durant aquesta setmana, també es lliurarà el Premi Escola, Agricultura i Alimentació Ecològica, adreçat a reconèixer i incentivar projectes i línies de treball de centres eductius relacionades amb l’agricultura i l’alimentació ecològiques. Teresa Jordà, es va referir a la Setmana Bio a l’escola com una oportunitat per millorar el coneixement respecte l’alimentació ecològica. “En aquest context d’emergència climàtica, de presa de consciència global sobre la petjada ecològica, sobre quin planeta deixarem a les generacions futures, tenim una oportunitat única per explicar els beneficis que comporta el consum de productes ecològics i de proximitat: beneficis per a la pagesia, pel medi ambient i per al conjunt de la societat”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa