MonPlaneta
Itàlia inclourà el canvi climàtic entre les matèries obligatòries a les escoles

El ministre d’Educació italià, Lorenzo Fioramonti, ha anunciat que a partir de l’any vinent els estudiants de les escoles del país aprendran sobre canvi climàtic i sostenibilitat a tots els cursos gràcies a un canvi en el pla d’estudis. Segons ha explicat el mateix Fioramonti, del Moviment Cinc Estrelles, la seva intenció és que Itàlia es converteixi en un país líder en educació ambiental, i és per això que les escoles públiques inclouran més d’una trentena d’hores anuals en què s’estudiaran assumptes relacionats amb el canvi climàtic.

Aquests nous blocs de continguts s’inclouran a les assignatures existents a partir del setembre de 2020, amb la intenció que els italians del futur estiguin preparats per a l’emergència climàtica. El desenvolupament sostenible formarà part de matèries com la geografia, les matemàtiques i la física, per exemple, parant atenció a la relació que tenen aquestes assignatures amb el canvi climàtic, amb la intenció que aquest, un element clau en el futur de la humanitat, sigui un dels pilars del model educatiu italià.

El govern italià ha anunciat que un grup d’experts de tot el món seran convocats per ajudar a desenvolupar el nou pla d’estudis en aquest sentit, en una iniciativa pionera i que podria ser un precedent important.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa