MonPlaneta
International Wineries for Climate Action s’uneix a la iniciativa Race to Zero de l’ONU
  • CA
Representants de Jackson Family Wines i Família Torres reunits a Pacs del Penedès en la fundació d'IWCA
Representants de Jackson Family Wines i Família Torres reunits a Pacs del Penedès en la fundació d’IWCA | Família Torres

International Wineries for Climate Action (IWCA) s’ha sumat a la iniciativa Race to Zero, una campanya mundial promoguda per les Nacions Unides que buscar unir el lideratge i el suport d’empreses, ciutats, regions i inversors amb la finalitat d’aconseguir una forta recuperació basada en la neutralitat de carboni que previngui les amenaces futures, creï llocs de treball decents i desbloquegi un creixement inclusiu i sostenible. IWCA es converteix en el primer membre de Race to Zero en representació del sector vitivinícola i agrícola. Presentada el Dia Mundial del Medi Ambient de 2020, la campanya Race to Zero té l’objectiu d’impulsar el canvi cap a una economia descarbonitzada abans de la COP26, on els governs han de reforçar les seves contribucions a l’Acord de París. Tots els membres estan fortament compromesos amb el mateix objectiu: reduir a la meitat les emissions de CO2 el 2030 i aconseguir un balanç de zero emissions el 2050 com a data límit. Això enviarà als governs un missatge rotund que les empreses, ciutats, regions i inversors estan alineades per complir els objectius de París i crear una economia més inclusiva i resistent.

Fins a dia d’avui, la campanya ha aglutinat les iniciatives d’emissions zero més rellevants, que representen més del 12% de l’economia mundial, incloent 23 regions, 471 ciutat, 1675 empreses, 569 universitats i 85 inversors. “Si bé el sector del vi és responsable de poques emissions, és una de les activitats agrícoles més afectades pel canvi climàtic global. Estem encantats de donar la benvinguda a International Wineries for Climate Action a Race to Zero, i aplaudim la seva ambició de tenir un impacte positiu en el clima a partir del 2050”, comenta Nigel Topping, paladí d’alt nivell del Regne Unit per a la COP26. Gonzalo Muñoz, paladí d’alt nivell de Xile per a la COP25, assenyala: “Como a enòleg, tinc un profund amor i agraïment per aquest sector. M’omple d’alegria veure aquesta unió de cellers de tot el món convertir-se en la primera iniciativa agrícola de Race to Zero, i espero que més empreses es comprometin amb solucions ecològiques en el nostre viatge cap a la neutralitat de carboni”. Impulsat el febrer del 2019 per Família Torres i Jackson Family Wines, IWCA és un grup de treball cooperatiu que aborda el canvi climàtic mitjançant estratègies innovadores de reducció de carboni. L’objectiu d’IWCA és que tots els seus membres aconsegueixin una reducció del 50% de les emissions de carboni el 2030 i tinguin un impacte positiu en el clima el 2050, contemplant els abastos 1, 2 i 3. Ara que s’ha unit a Race to Zero, IWCA es convertirà en una organització facilitadora i paladina dins del sector vitivinícola que impulsarà i donarà suport a les solucions immediates que ajudin als cellerers i viticultors a encaminar-se cap a la neutralitat de carboni. IWCA també publicarà un informe anual que mostri els avenços en l’estat i els objectius d’emissions de GEI dels seus cellers membres, tal i com exigeix Race to Zero.

Juntament amb aquests esforços, IWCA ha elaborat recentment un informe sobre la salut del sòl, que aporta un resum detallat de la investigació i les millors pràctiques que els cellers membres d’IWCA estan implementant per promoure la salut dels sòls i el segrest de carboni a les vinyes. Això inclou tècniques d’agricultura regenerativa que aporten beneficis ambientals i permeten capturar i fixar el carboni en els sòls de les vinyes, com són el llaurat de conservació, el compostatge, la diversitat de cultius, la integració d’animals i insectes, entre moltes altres pràctiques agrícoles. En paraules de Katie Jackson, vicepresidenta sènior de responsabilitat social corporativa i propietària de segona generació: “Com a empresa vitivinícola global amb cellers i vinyes en quatre continents, estem orgullosos de ser membre fundador d’IWCA, els esforços col·lectius del qual han donat com a resultat l’adhesió a aquesta important campanya de les Nacions Unides Race to Zero. Unir-se a aquesta coalició sense precedents no només demostra el seriós compromís de la nostra família en la recerca de solucions que ajudin a reduir les emissions de carboni, sinó que també demostra l’impacte positiu i immediat de la nostra feina de col·laboració amb altres membres d’IWCA arreu del món.” Miguel A. Torres, president de Família Torres i cofundador d’IWCA, afegeix: “És fantàstic veure com la campanya Race to Zero està reunint tantes i tan diverses iniciatives d’emissions zero, deixant molt clar que, com a societat, no podem permetre’ns quedar-nos de braços creuats davant del canvi climàtic. Esperem que hi hagi més iniciatives positives per al clima d’aquí al 2050 per demostrar als nostres líders mundials que és crucial que es compleixi l’Acord de París de 2015 i que junts podem posar fi a aquesta bogeria que farà que el nostre planeta sigui gairebé inhabitable a finals d’aquest segle.”

Miguel A. Torres durant l'entrega dels Premis Torres&Earth 2019
Miguel A. Torres durant l’entrega dels Premis Torres&Earth 2019 | Família Torres

L’associació IWCA està oberta a qualsevol empresa vitivinícola que consideri el canvi climàtic com una greu amenaça. Per convertir-se en membre, IWCA exigeix als sol·licitants que utilitzin almenys un 20% d’energia renovable d’autogeneració, que redueixin el 25% de les emissions de CO2 per ampolla de vi produït i que realitzin una auditoria anual de gasos d’efecte hivernacle (en els abastos 1, 2 i 3) utilitzant la metodologia del Protocol de Gasos d’Efecte Hivernacle (GEI) de l’Institut de Recursos Mundials (d’acord amb la norma ISO14064) i verificada per un auditor extern acreditat internacionalment.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa