MonPlaneta
Un incendi forestal crema descontrolat entre la Torre de l’Espanyol i Vinebre
  • CA
Incendi forestal entre la Torre de l’Espanyol i Vinebre | Bombers de la Generalitat

Un incendi forestal entre la Torre de l’Espanyol i Vinebre, a la Ribera d’Ebre, crema des d’aproximadament dos quarts de tres del migdia d’aquest dimecres. Els bombers han desplaçat, una seixantena dotacions terrestres i catorze d’aèries per mirar de contenir el foc, que segons els Agents Rurals afecta una superfície aproximada i provisional de 2.500 hectàrees i continua avançant sense control després d’haver entrat al terme municipal d’algunes localitats de la comarca veïna del Segrià. Els Agents Rurals també han estat mobilitzats, a més dels Mossos d’Esquadra, Agrupacions de Defensa Forestal, el Servei d’Emergències Mèdiques i la policia local de diversos municipis de la zona.

Els serveis d’emergències dubten que hi hagi cap possibilitat que l’incendi pugui ser controlat avui. En aquests moments, la prioritat és el flanc dret de l’incendi, que es propaga més ràpidament a causa de la marinada que bufa a la zona i que el fa molt difícil de controlar. Segons el Servei Català de Trànsit, la C-12, T-714, la T-703, la C233 i la T-2237 han estat tallades a causa del foc. Protecció Civil recomana no apropar-se a la zona de l’incendi. Els Mossos han evacuat 17 persones de masos aïllats de les zones de Palma d’Ebre, Bovera, Flix, Maials i Llardecans. Segons declaracions de l’alcalde de la Torre de l’Espanyol a Televisió de Catalunya, el foc ha afectat, de moment, només una finca, una granja de bestiar tots els animals de la qual han mort.

El Ministeri de l’Interior, en coordinació amb el Ministeri de Defensa, ha activat la Unitat Militar d’Emergències a petició de la Generalitat per sumar-se a les tasques d’extinció de l’incendi. La UME té previst desplegar a la zona 120 efectius amb sis autobombes, dos camions nodrissa i una excavadora del batalló d’intervenció de Saragossa. La delegació espanyola ha informat que Teresa Cunillera i els subdelegats a Lleida i Tarragona, José Crespín i Joan Sabaté, han ofert la col·laboració del govern espanyol.

Més informació a mesura que estigui disponible.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa