MonPlaneta
Identifiquen tres medicaments ja existents que poden ser eficaços contra la Covid
  • CA

Un equip internacional d’investigadors ha anunciat que han identificat tres medicaments antivirals i antipalúdics comuns que, si més no en proves al laboratori, són eficaços a l’hora d’impedir la replicació del coronavirus responsable de la Covid-19. Aquests tres compostos, anomenats tilorona, quinacrina i pironaridina, ja havien demostrat la seva eficàcia contra els virus que causen les febres hemorràgiques d’Ebola i de Marburg, dos dels patògens més mortals del món, i és per això que van ser triats per a l’experiment: és conegut que altres antivirals que són eficaços contra elles han demostrat que també ho són contra el SARS-CoV-2. L’estudi resultant d’aquests experiments ha estat publicat a la revista ‘ACS Omega’.

Els compostos van ser provats al laboratori no només contra el SARS-CoV-2 sinó també contra el virus del refredat comú i contra un coronavirus que afecta les rates i els ratolins, en cultius de cèl·lules que representaven els teixits que acostumen a ser infectats pel virus de la Covid-19. Una de les particularitats dels resultats és que l’efectivitat dels medicaments canviava molt dependent de si es feien servir en cèl·lules derivades d’humans o de micos. Mentre en les primeres funcionaven de manera semblant al remdesivir, que actualment es fa servir per tractar la Covid-19, en les segones no tenien cap mena d’efecte. Aquest tipus de resultats també s’han observat en les proves amb el virus de l’Ebola i és molt important tenir-ho en compte perquè les cèl·lules derivades dels micos, anomenades cèl·ules vero, són un dels models estàndards en aquest tipus de recerca i, per tant, podrien dur a falsos negatius a l’hora de fer pronòstics sobre l’efecte dels medicaments en humans.

La propera passa de la investigació seran les proves en ratolins, alhora que es continua treballant per mirar de comprendre a través de quin mecanisme aquests medicaments aconsegueixen aturar la replicació del virus. El fet que hagin set eficaços no només contra el SARS-CoV-2 sinó contra altres coronavirus, a més, podria indicar que en el futur, si apareixen noves variants o noves malalties causades per aquests virus, es comptaria amb compostos potencialment eficaços des de bon principi.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa