MonPlaneta
Identifiquen un possible medicament contra el coronavirus
Laboratori | Departament d’Empresa i Coneixement

D’ença de l’aparició del nou coronavirus a la Xina, científics de tot el món l’han estat investigant per mirar de trobar-hi una cura i, especialment, una vacuna. Un dels elements més importants de la recerca sobre un virus és saber com penetra a les cèl·lules del nostre cos, en el cas del COVID-19, les dels pulmons, i un equip de científics ha fet un gran descobriment en aquest sentit que, a més, indica que un medicament existent podria ajudar a combatre’l.

En un article publicat a la revista ‘Cell’, expliquen com un enzim cel·lular, la proteasa TMPRSS2, ha estat identificat com la via d’entrada del coronavirus a les cèl·lules pulmonars. La penetració del virus a les cèl·lules és el que els permet multiplicar-se i causar la malaltia respiratòria que pot causar problemes de salut molt importants i fins i tot la mort i que, a dia d’avui, és una pandèmia global. Així doncs, identificar el camí del virus a l’interior de les cèl·lules i trobar la manera de bloquejar-lo és una forma de tractar la infecció.

Coronavirus | NIAID

En el cas de la proteasa TMPRSS2, justament, ja existeix un medicament, el camostat, que fa la funció d’inhibidor de l’enzim i, per tant, impedeix l’entrada del virus a les cèl·lules. Els investigadors responsables d’aquest descobriment l’han provat contra el nou coronavirus en cèl·lules obtingudes d’un pacient i han comprovat com, efectivament, compleix aquesta funció de bloqueig de l’accés del COVID-19. Tot i que caldria fer més investigacions i assaigs en humans per comprovar l’abast de la seva efectivitat, el fet que el camosat sigui un medicament aprovat i comercialitzat al Japó contra la inflamació del pàncrees podria fer que, un cop comprovada la seva eficàcia contra la malaltia, la seva producció i distribució fos fàcil i ràpida.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa