MonPlaneta
Un hospital se salva del col·lapse durant la pandèmia gràcies a les impressores 3D
  • CA
Les vàlvules impreses en 3D i que podrien salvar centenars de vides | Isinnova

Una empresa italiana d’impressores 3D ha dissenyat, creat i enviat 100 vàlvules de respirador en només 24 hores per a un hospital de la localitat de Brescia que s’havia quedat sense existències, amenaçant la supervivència de molts dels pacients de coronavirus que hi ha ingressats. Segons informa la BBC, la vàlvula, que connecta els malalts de l’UVI amb les màquines que els ajuden a respirar, podria haver salvat la vida a molts dels 250 ingressats greus que hi ha a l’hospital.

Com que la seva durada és de només vuit hores, el seu proveïdor original no va ser capaç de fer-los arribar tantes vàlvules amb la velocitat necessària. En saber-ho, una periodista italiana, Nunzia Vallini es va posar en contacte amb la companyia Isinnova, que en només tres hores va dissenyar i imprimir un prototip de vàlvula que fa exactament el mateix servei i que costa menys d’1€ de fabricar. Després de provar-ho amb un pacient i veure que funcionava, l’empresa va començar a imprimir-ne massivament amb l’ajuda de Lonati, una altra companyia, ja que cada peça triga una hora a imprimir-se i Isinnova només té sis impressores.

La vàlvula té forats i tubs molt petits, cosa que les fa difícils d’imprimir, i també han d’anar amb cura perquè són productes d’ús clínic i s’ha d’evitar qualsevol tipus de contaminació. Tot i que estan elaborant les vàlvules gratuïtament, el seu disseny no serà fet públic. De moment, un altre hospital s’ha posat en contacte amb les empreses perquè també els subministrin vàlvules en un moment on a Itàlia, com a altres països, els productes d’ús mèdic s’estan començant a esgotar i el més important és salvar tantes vides com sigui possible.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa