MonPlaneta
Habilitats 224 espais de recollida d’arbres de Nadal a Barcelona
Recollida d'arbres de Nadal

!--akiadsense-->

Com cada any, des del 7 al 17 de gener, l’Ajuntament de Barcelona ofereix a la ciutadania 224 espais per a la recollida dels tradicionals arbres de Nadal que se situaran als deu districtes de la ciutat. L’objectiu és evitar abandonaments incívics que pertorbin l’espai públic i al mateix temps aprofitar un recurs natural per a la millora del manteniment dels espais enjardinats de la ciutat.

Els serveis de recollida de residus són els encarregats de la retirada periòdica dels arbres – majoritàriament avets, però també branques d’arbres diversos que han servit de decoració nadalenca a les llars – dipositats pels ciutadans per al seu degut tractament com a material de jardineria. Es recomana lliurar els arbres nets d’elements ornamentals.

L’any passat els serveis municipals van recollir un total d’9.233 arbres de Nadal, el que va suposar 120m3 de triturat.

Els arbres recollits són transportats per al seu reciclatge al viver municipal, on es trituren i se’n deixen madurar les restes per passar després per l’encoixinament o mulching. Aquest procés requereix de dos o tres mesos de tractament per a obtenir una bona qualitat d’encoixinat. El material resultant es dipositarà en els espais verds de la ciutat al llarg del primer semestre de l’any.

Anualment es realitza una nova aportació d’encoixinat en aquests espais per garantir els beneficis d’aquest material en el marc de les tasques de jardineria que es duen a terme al llarg de l’any. L’encoixinat, format pels residus vegetals triturats, és un element de jardineria que permet millorar la retenció d’humitat i l’aireig del sòl, al temps que ajuda a evitar l’aparició de males herbes.

A Barcelona l’encoixinat es diposita sobre la terra vegetal ja sigui a l’interior de parcs i jardins com en petits espais enjardinats als carrers de la ciutat, principalment en zones d’arbustatge, planta vivaç i en grups de rosers.Podeu consultar els punts de recollida per districte aquí.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa