MonPlaneta
Greenpeace recorre al còmic per denunciar amb noms i cognoms els responsables del canvi climàtic

!--akiadsense-->

Greenpeace ha presentat el seu últim informe “Villanos del clima. ¿Quién està detrás del calentamiento global en España?” en el que denuncien amb noms i cognoms els que consideren els màxims responsables del canvi climàtic a l’Estat, ja sigui per les decisions que prenen des dels seus càrrecs públics o per les seves activitats empresarials.

L’organització ecologista, en format còmic, ha encapçalat la llista amb el president del govern Mariano Rajoy. El segueixen de prop un primer grup d’onze persones amb càrrecs polítics, actuals o del passat, i empresaris amb influència a tot l’Estat, com Antoni Brufau de Repsol i Rafael Vilaseca de Gas Natural.

També ha fet una llista amb els que consideren els principals responsable de l’escalfament global en l’àmbit autonòmics tot i que Catalunya no hi apareix en aquest apartat.

Greenpeace ha utilitzat l’estètica del còmic per apropar aquesta problemàtica a la societat i posar cara als “dolents de la pel·lícula” diuen.

A la web de l’organització ecologista s’han seleccionat quatre personatges, dos de ficció Darth Vader i Joker i dos reals Mariano Rajoy i Donald Trump. Els que entrin a la web podran triar quin és el seu “dolent” preferit i també demanar-li al govern espanyol que legisli per protegir el planeta davant dels beneficis de determinades indústries.

Malgrat el to d’humor i ironia, aquesta campanya vol posar sobre la taula la magnitud del problema del canvi climàtic.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa