MonPlaneta
Greenpeace demana als polítics que no oblidin els temes mediambientals de cara al 21D
Greenpeace vaixell

Aquest dimarts que ha començat oficialment la campanya per les eleccions al Parlament de Catalunya, Greenpeace demana als candidats i candidates que concorren a les eleccions que no deixin de costat les qüestions mediambientals i situïn els seus esforços contra el canvi climàtic en el centre de les seves polítiques. Això permetrà a Catalunya adaptar el seu model productiu als reptes energètics i climàtics del futur i fer front a un dels principals reptes d’aquest segle: el canvi climàtic.

Greenpeace ha fet arribar als principals partits que es presenten als comicis un document amb propostes mediambientals per Catalunya en el que demana que adoptin polítiques actives per la reducció d’emisions; el suport a la instalació de noves potencies renovables; la fí de les energies brutes; l’autoconsum; la democratització de l’energia i la promoció de l’estalvi i l’eficiencia energètica. Mesures que, amb diferents graus d’ambició, ja es veien reflexades en la Llei del Canvi Climàtic aprovada el passat mes de juliol en el Parlament, i que en l’actualitat es troba suspesa, ja que s’ha interposat un recurs d’inconstitucionalitat en alguns dels seus articles.

Segons l’organització ecologista, els esforços contra el canvi climàtic també duen en sí mateixos beneficis socials i generen feina i riquesa. Per Greenpeace, el desenvolupament de les renovables, la implantació de serveis de transport eficients i intel·ligents i de sistemes de gestió de residus moderns i sostenibles, la defensa de la qualitat de l’aire i de la salut de la ciutadania, i l’abandonament de projectes agressius amb el medi ambient contribueixen a la reducció de l’atur i de les injustícies socials.

Greenpeace vol recordar que molts dels problemes ambientals que ja estem patint com la sequera, la mala gestió de l’aigua o els incendis són problemes que es veuen agreujats pel canvi climàtic i que necessiten ser abordats mitjançant polítiques que tinguin en compte l’adaptació a aquest gran repte ambiental.

Les propostes presentades en el document es focalitzen en diferents aspectes substancials per aquest cicle electoral com l’energia i la pobresa energètica; la mobilitat i el transport sostenible; l’agricultura i la ramaderia, la gestió de l’aigua, la gestió sostenible del medi natural, l’economia circular, la fiscalitat verda, la transparència, els criteris de sostenibilitat i la governança.

“Els acords globals perells mateixos no són suficients. En els esforços per pal·liar el canvi climàtic és necessari reforçar l’acció a tots els nivells des dels governs estatals, regionals, locals, les comunitats i el conjunt de la ciutadania. Necessitem polítics i polítiques valentes que apostin pel futur i es comprometin amb la societat i el planeta”, ha declarat Alicia Cantero, portaveu de Greenpeace”.

L’organització espera mantenir trobades amb els principals partits i transmetrer-los aquestes propostes perque, en cas d’accedir a les institucions públiques, tinguin en compte aquestes mesures com una eina clau per abordar el futur de manera sostenible

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Ramon a desembre 05, 2017 | 15:55
  Ramon desembre 05, 2017 | 15:55
  Ha, ha, ha, ha, que bo! Aquests sòmines es creien que l'ecologisme dels nostres comunistes anava de veres! Com pot ser que no se n'adonessin que allò només era una "ideologia"-pont de la que penjar la secta arran l'ensulsiada del bloc de l'Est? Però no us queixeu, Greenpeace, que almenys ara estem en mans de gent que té idèntic respecte que vosaltres per la llengua de Catalunya.
 2. Icona del comentari de: albert a desembre 05, 2017 | 16:13
  albert desembre 05, 2017 | 16:13
  Els de GreenPeace, com els d'Amnistia Internacional, tots ells molt espanyols, poden anar a pastar fang, si de mi depén. Ja m'han demostrat que si la espècie en perill és la catalana, no els importa un rave.
 3. Icona del comentari de: Que no toquin els cuyons a desembre 05, 2017 | 16:32
  Que no toquin els cuyons desembre 05, 2017 | 16:32
  Dons, ara u primé es la rapública indapandién, dons, que no vinguin tucan els cuyons, ara no es el mumén, dons
 4. Icona del comentari de: Paueta a desembre 05, 2017 | 17:24
  Paueta desembre 05, 2017 | 17:24
  Amnistia Internacional demana als polítics que oblidin els presos polítics de cara al 21D.
 5. Icona del comentari de: Catalunya es la mes solidaria pero el merit sempre s' el emporta Espanya. a desembre 05, 2017 | 18:00
  Catalunya es la mes solidaria pero el merit sempre s' el emporta Espanya. desembre 05, 2017 | 18:00
  Envieu aquestes propostes al Govern de Madrid, ara i aquí no mes estem per la Independencia. en quan la tinguem torneu a fer-nos memoria del que voleu, i això si, res de Espanya, en els recaptes, ara haureu de posar Catalunya. Jo no col·laboro amb cap ONG, per aquest motiu. Una vegada fa anys a la plaça de Catalunya baix portar mantes i roba de abric, pero les caixes posaba ajuda de Espanya, i ja no ho baix fer mai mes. Avia'm a partir de ara.
 6. Icona del comentari de: República catalana a desembre 05, 2017 | 18:34
  República catalana desembre 05, 2017 | 18:34
  Que ho demanin quan la república catalana sigui un fet i sigui operativa, mentrestant és fer com fan els comuns, un embolica que fa fort, per mantenir l'statu quo espanyol.
 7. Icona del comentari de: cavaller negre a desembre 05, 2017 | 19:30
  cavaller negre desembre 05, 2017 | 19:30
  Els de Greenpeace, tenen raó, però millor que els i expliquin als partits unionistes dictadors espanyols. L'exemple és el que han fet els franquistes del PP, amb el 155, han suprimit de cop el que va defensar i aprovar el nostre Govern empresonat i al exili, sobre les noves lleis del medi ambient.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa