Greenpeace considera una victòria el compromís de Samsung de reutilitzar els seus telèfons defectuosos

Samsung ha publicat oficialment el seu pla per a reciclar els 4’3 milions de dispositius Galaxy Note 7, produits i retirats del mercat a tot el món després dels errors detectats a les bateries.

Greenpeace ho llegeix com una victòria, després de quasi cinc mesos de campanyes i protestes mundials que denunciaves l’impacte ambiental de produir i retirar aquests telèfons.

“Gent de tot el món ha signat peticions i ha anviat correus als director executiu de Samsung i finalment l’empresa ha escoltat aquestes demandes,” ha declarat Jude Lee, protaveu de greenpeace a Àsia Oriental.

Samsung ha adquirit aquests comrpomisos:

-Reparar i vendres els telèfons recuperats o utilitzar-los com a terminals de lloguer.

-Desmuntar els components recuperables, com a semiconductors i mòduls de càmeres, per a la seva reutilització o venda.

-Extreure els metalls utilitzant “mètodes respectuosos amb el medi ambient”.

A més el gegant informàtic també diu que s’afegirà a una nova investigació que porta a terme la Unió Europea amb l’objectiu de desenvolupar una nova tecnologia ecològica per reciclar telèfons intel·ligents.

Recordem que en el passat Mobile World Congress a Barcelona, Greenpeace ja va fer una acció per demanar precisament que Samsung fes alguna cosa amb tots els residus provocats per la retirada del mercat d’aquest smartphine defectuós.

Nou comentari