MonPlaneta
Greenpeace considera una victòria el compromís de Samsung de reutilitzar els seus telèfons defectuosos

Samsung ha publicat oficialment el seu pla per a reciclar els 4’3 milions de dispositius Galaxy Note 7, produits i retirats del mercat a tot el món després dels errors detectats a les bateries.

Greenpeace ho llegeix com una victòria, després de quasi cinc mesos de campanyes i protestes mundials que denunciaves l’impacte ambiental de produir i retirar aquests telèfons.

“Gent de tot el món ha signat peticions i ha anviat correus als director executiu de Samsung i finalment l’empresa ha escoltat aquestes demandes,” ha declarat Jude Lee, protaveu de greenpeace a Àsia Oriental.

Samsung ha adquirit aquests comrpomisos:

-Reparar i vendres els telèfons recuperats o utilitzar-los com a terminals de lloguer.

-Desmuntar els components recuperables, com a semiconductors i mòduls de càmeres, per a la seva reutilització o venda.

-Extreure els metalls utilitzant “mètodes respectuosos amb el medi ambient”.

A més el gegant informàtic també diu que s’afegirà a una nova investigació que porta a terme la Unió Europea amb l’objectiu de desenvolupar una nova tecnologia ecològica per reciclar telèfons intel·ligents.

Recordem que en el passat Mobile World Congress a Barcelona, Greenpeace ja va fer una acció per demanar precisament que Samsung fes alguna cosa amb tots els residus provocats per la retirada del mercat d’aquest smartphine defectuós.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa