MonPlaneta
El Govern reactiva l’elaboració del Pla Nacional de l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible
Ernest Maragall
Ernest Maragall | Jordi Borràs

!--akiadsense-->

El conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Ernest Maragall, ha encapçalat aquest la reunió de la Comissió Interdepartamental encarregada de coordinar l’elaboració del Pla Nacional per a la implementació de l’Agenda 2030 a Catalunya. Aquesta trobada ha permès reprendre el procés d’elaboració d’aquest pla –aturat l’octubre passat amb l’aplicació de l’article 155–, que compta amb la participació i col·laboració de tots els departaments de la Generalitat. El Pla Nacional referma el compromís de Catalunya amb la comunitat internacional i subscriu la voluntat del Govern i dels actors que integren la societat civil catalana de compartir aportacions substantives que contribueixin a l’assoliment de l’Agenda 2030 a casa nostra i també a escala global.

El conseller Maragall ha assegurat que “aquest Govern té el compromís de projectar al món les nostres idees, les nostres capacitats per contribuir al seu desenvolupament, la pau i la defensa dels drets humans. Volem que els Objectius de Desenvolupament Sostenible i l’Agenda 2030 ens identifiquin com a país avançat i solidari.” El Pla Nacional, inspirat en l’informe del CADS L’Agenda 2030: transformar Catalunya, millorar el món, s’ha concebut des d’una perspectiva transversal, vetllant per la coordinació efectiva dels 13 departaments de la Generalitat. Té un enfocament molt pràctic i té la voluntat d’integrar eficaçment els Objectius Globals de Desenvolupament Sostenible (ODS) de Nacions Unides tant en el marc normatiu com de planificació per tal que l’Agenda 2030 estigui perfectament integrada en l’acció de la Generalitat.

El pla s’ha dissenyat com una macro-estratègia on estan vinculats tot el marc de planificació i normatiu d’aplicació per part del Govern de Catalunya. Serà, per tant, un pla dinàmic que incidirà en tots els àmbits d’actuació del Govern i que integra els ODS en la visió a mitjà termini (2030) i en l’actuació diària del Govern i de l’administració de la Generalitat de Catalunya. Fruit d’un treball molt intens entre els mesos de març i juliol de 2017, actualment es disposa d’un esborrany del pla, que concreta els 17 ODS i les 169 fites globals en aproximadament 750 compromisos. Aquest procés de treball ha estat liderat pel CADS, la Direcció General d’Afers Multilaterals i Europeus i la Direcció General de Cooperació al Desenvolupament.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa