MonPlaneta
El Govern impulsa un acord nacional per a l’Agenda 2030
  • CA
Reunió del Consell Executiu | Twitter @govern

El Govern ha aprovat ampliar les funcions de la Comissió Interdepartamental encarregada de coordinar l’elaboració del Pla Nacional per a la implementació de l’Agenda 2030 a Catalunya, per tal que elabori un document de base d’un acord nacional i dinamitzi l’aliança d’actors públics i privats que el subscriguin. El Ple del Parlament de Catalunya va aprovar el passat 9 de novembre una moció que instava el Govern a prioritzar l’Agenda 2030 en totes les seves polítiques i continuar amb els treballs d’elaboració del pla per a l’Agenda 2030. A més, demanava que impulsés una aliança àmplia entre el sector públic i el privat que contribueixi a la localització a Catalunya dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides per mitjà de compromisos concrets.

El Govern recull l’encàrrec del Parlament i farà les modificacions oportunes per optimitzar el pla per localitzar els 17 ODS a Catalunya, que pren com a referència l’informe del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible (CADS) ‘L’Agenda 2030: transformar Catalunya, millorar el món’. L’acord també preveu modificar la composició de la Comissió per tal d’incorporar-hi una presidència i una vicepresidència assumida per persones del Departament d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència competents en els àmbits d’acció exterior i sostenibilitat, respectivament; i una tercera persona designada per la direcció de l’Idescat.

L’Agenda 2030, aprovada pels caps d’Estat i de Govern de 193 països durant la Cimera de les Nacions Unides per a l’adopció de l’agenda per al desenvolupament post-2015, conté objectius tan ambiciosos com posar fi a la pobresa i la fam arreu del món, combatre les desigualtats en i entre països, construir societats pacífiques, justes i inclusives, protegir els drets humans i promoure la igualtat de gènere, així com l’apoderament de les dones i les nenes, i garantir una protecció duradora del planeta i els seus recursos naturals. L’Agenda hauria d’ajudar a crear les condicions necessàries per a un creixement econòmic sostenible, inclusiu i sostingut, una prosperitat compartida i ocupació digna per a tothom, tenint en compte els diferents nivells de desenvolupament i les capacitats de cada territori.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: El Govern impulsa un acord nacional per a l'Agenda 2030 L’Executiu compleix el mandat del Parlament i proposa una aliança àmplia público-privada per complir els Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides amb compromisos concrets a abril 24, 2019 | 15:10
    El Govern impulsa un acord nacional per a l'Agenda 2030 L’Executiu compleix el mandat del Parlament i proposa una aliança àmplia público-privada per complir els Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides amb compromisos concrets abril 24, 2019 | 15:10
    ....i demá plourá !
  2. Icona del comentari de: ALERTAAAAAA NUEVO ENGAÑOOOOOOO a abril 24, 2019 | 15:12
    ALERTAAAAAA NUEVO ENGAÑOOOOOOO abril 24, 2019 | 15:12
    UFFFF

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa