MonPlaneta
El Govern crea el Consell Assessor de Dones del Món Rural i Marítim
  • CA
Fotografia de grup de l’Associació de Dones del Món Rural de Catalunya, l’Associació Catalana de Dones de la Mar i el Departament d’Agricultura | Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació

El Govern ha aprovat aquest dimarts la creació del Consell Assessor de Dones del Món Rural i Marítim. Així ho ha anunciat la portaveu del Govern, Elsa Artadi, en roda de premsa posterior a la reunió del Consell Executiu de cada dimarts, on ha explicat que “la creació d’aquest Consell Assessor és una mostra més de la voluntat de l’Executiu català d’escoltar la veu de les dones del sector”. Es tracta d’un nou organisme que “vol articular un mecanisme de relació, interacció i sinergia per a la consecució comuna d’objectius compartits com el d’impulsar actuacions que afavoreixin la participació de les dones del món rural i marítim en espais públics i de presa de decisions en els àmbits sindical, professional, cooperatiu i polític”.

A més, el Departament d’Agricultura destaca que aquest Consell Assessor “és també la via d’establir un marc de relacions formals i efectives entre el Departament d’Agricultura i les recentment creades Associació Catalana de Dones de la Mar i Associació de Dones del Món Rural, Pageses i Ramaderes de Catalunya”, i considera que “la dona rural constitueix un eix estratègic per al desenvolupament rural, i la seva qualitat de vida té un impacte directe en la vertebració social del territori i de l’economia agrària. És un dels reptes més importants de la igualtat d’oportunitats”.

A la Catalunya rural, que és el 90% del territori, hi viuen actualment gairebé 1 milió de dones. Es quantifica l’ocupació en el sector agrari en un 20% de dones davant d’un 80% d’homes. I, en l’àmbit de la pesca, la dona representa encara no un 1%. A Catalunya, hi ha 56.000 explotacions agràries i una tercera part són titularitat de dones.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa